fredag 11 augusti 2017

Teknik skateskidor

John Andén från Team Sportia visar skidteknik som gör dig till en bättre längdskidåkare. Fri teknik eller skate som det också kallas är en åkteknik inom längdskidåkning. Häftet Bli en Stjärna på skidorger dig praktiska träningstips på åkteknikens fem olika växlar.


Under Material finns färdiga skyltar som är perfekta att använda vid tekni. Skate- teknik - postad i Träning: Hallå! Har blivit omkörd av duktiga åkare som inte hade detta problem då, så det är tydligt att det är något med min teknik som är fel (eller hade hon kanske stålkanter ;-) ).

Hur är spannet på dina skateskidor ? Hur vill man att skateskidor ska kännas? Skate vs klassisk, vad är lättast? Teknikträning Fristil Vi har det! Vi har på denna sida sammanställt lite filmklipp från som vi anser vara av värde för dig som åker längdskidor ! Här hittade jag en film på som visar exakt de hyss jag har för mig i skidspåret. Killen i filmen har också en del övningar för att komma till rätta med dessa otyg, och jag ska ta och testa dessa på Ormberget någon dag.


Med risk för att idiotförklaras för tid och evighet efter att alla sett mig göra dem ett . Skateskidor är i alla fall ett måste.

Jag kan även tycka att längden på stavarna ska vara anpassad till. När man ser eliten petar litet med stavarna och ändå åker fort, så förstår man att detta kräver sin tid innan teknik och balans är på plats. Hur åka i nedförsbackar utan att ramla? Med rätt teknik kommer din åkning att gå smidigare. Rekommenderar du att ta hjälp för att lära sig åka?


Ja, att lära sig åka skidor tar ganska lång tid. Det tar ett par år att få ordning på åkningen och hitta rätt skidor och valla. Från början fanns det bara en teknik för längdskidåkning. Längdskidåkning är ingen quickfix där du kan allt efter två månader utan du måste . Det är den vi idag kallar för klassisk stil. Den andra tekniken kallas för fristil eller skate och där man benen i vinkel snett ut från centrum av kroppen.


I grund och botten kräver båda teknikerna bra kondition, styrka i . Dessa två tekniker kan sedan delas in i ett flertal deltekniker, så kallade växlar – fyra växlar för klassisk teknik , fem växlar för skejt – vilket gör längdskidor till en komplex idrott som. Vill man skata på klassiska skidor är det bara att ta bort fästvallan. Bra komplement om det är svårt vallaföre eller om man inte orkar valla. Fem olika växlar, hur använder man . I exempelvis löpning och cykel är rätt teknik naturligtvis också viktigt, men det är inte alls lika utslagsgivande.


Vasaloppet bara genom att förbättra din teknik. Därför kan det vara en god idé att lägga ordentligt med tid på teknikträning som skidåkare, särskilt inför .

Du behöver inte sitta still när du leker med dina barn! Med god teknik blir du mer effektiv på längdskidor. Du använder minsta möjliga mängd energi för att uppnå högsta möjliga fart. Stakning går snabbt, men kan vara riktigt jobbigt. Här kommer länkar till ett antal bra videoklipp från Vintersportscentrum i Östersund och H-C Holmberg.


Fin instruktion för dig som vill lära dig bättre teknik på skidorna. Grunder i längdskidåkning. I det här häftet får du grundläggande beskrivningar av klassisk teknik och skejt.


Häftet innehåller också tips på utförsåkning samt hur du metodiskt kan utveckla din skidteknik. För fjärde säsongen i Stockholm – mycket uppskattat. Efter många år som tävlingsåkare, först för år sedan och nu igen sen år tillbaka, vet jag hur avgörande det är med bra teknik för att längdåkning ska bli ett nöje. Utifrån vikt och längd bör de åka på samma skida - MEN - de har helt olika förutsättningar vad gäller teknik och fysik.


Nisse behöver ett par lättåkta skidor med snällt spann så det är lätt att trycka ner dem och få fäste, även med lite sämre ork och teknik. Lisa vill ha ett tuffare spann som garanterar ett mycket bra gli då blir .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения