måndag 14 augusti 2017

Hjälpmedel uppsala län

Söker du information gällande hjälpmedel för rörelse och kognition till personer över år, så ska du vända dig till kommunens hjälpmedelsverksamhet. Region Uppsala har ansvar för kommunikationshjälpmedel för alla åldrar (se information längre ner på den här sidan). De tre vägarna för att få tillgång till hjälpmedel är.


Det handlar i första hand om hjälpmedel för att klara av vardagen - så kallade hjälpmedel för den dagliga livsföringen. Hjälpmedel i Uppsala län.

I förskrivarportalen kan du som förskrivare i Uppsala län inom HUL samarbetet bl a utföra;. Du kommer att kunna se vilka hjälpmedel som finns för din kommun, ditt län eller för hela landet. Du kan se en del av utbudet av de hjälpmedel som förskrivs i Uppsala län. Det finns alltid ett utvalt utbud av . Förskrivaren utreder ditt behov av hjälpmedel.


Du ansvarar för att ta fram anbud baserat på inkommande förfrågningar från kund. Du tar fram och säkerställer tekniska lösningar med .

Lördagen den november, klockan 13. Ni får berätta om hur ni upplever service inom tolkcentralen och hörcentralen. Riktlinjer för Friare val av hjälpmedel inom landstinget i. Uppdraget leder till Saps Medical fortsätter stärka sin marknadsposition kring Mälardalen. Kommunen ansvarar för hjälpmedel för rörelsenedsättningar och kognitiva nedsättningar till kommuninvånare som är över år. Det gäller i alla boendeformer.


Region Uppsala ansvarar för syn- hörsel, kommunikations- och medicintekniska hjälpmedel till personer i alla åldrar samt för hjälpmedel till personer under år . Det förekommer även att enstaka landsting inräknar avgift för behandlingshjälpmedel som TENS-apparat i högkostnadsskyddet. Fem landsting har skapat särskilda högkostnadsskydd för hjälpmedel eller för en viss grupp av hjälpmedel. I landstingen i Stockholms län och Uppsala län omfattar högkostnadsskydden samtliga . En genomgång av Hörselskadades riksförbund visar att Landstinget i Uppsala län är billigast i utprovning av hörselhjälpmedel.


Skåne har ett gemensamt regelverk nyligen tagits fram men alla kommuner har ännu inte fattat beslut om att följa detta. I Stockholms län har inte hemsjukvården växlats . Ordförande för RSMH Uppsala län har t. Tanken är att träffas och gå igenom vad man har för behov och vad man önskar för förbättringar. Transport till och från HUL står du själv för.

Vad kostar det att få ett hjälpmedel ? Det är kostnadsfritt att låna hjälpmedel undantaget om du behöver dubbel uppsättning av ett hjälpmedel. Välj att ansöka nu eller gör en sökning via sökrutan för att hitta andra relevanta jobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения