torsdag 17 augusti 2017

Fläkt på vedspis

Sprider snabbt värmen i rummet och bidrar till minskad bränsleförbrukning. Fläkten alstrar sin egen ström. Välkommen till PriceRunner! Kombinerad el- och vedspis ? Ansluts kaminfläkt effektiviserar kaminens eller den vedeldade spisens uppvärmning genom att cirkulera den varma luften ovanför kaminen ut i rummet.


Tack vare det termoelektriska elementet drivs fläkten enbart av värmen från kaminen.

Med Ecofan på Er kamin ökar ni komforten i rummet och vedförbrukningen blir lägre. Du vill ha en spis och en vedspis brevid varandra, och använda samma fläkt ? Det blir (väl) inte så varmt där uppe. Värre kan det vara på sidorna, man får kolla så inte spisen tar skada av vedspisen. När generatorn blir utsatt för en temperaturskillnad mellan topp och botten, producerar den elektricitet.


Botten av enheten blir uppvärmd av foten till fläkten , medan toppen blir avkyld av fläktbladen. Denna effekt kallas för ”Seebeck effekten”. Enheten som producerar ström är en unik halvledare baserad på Seebeck-effekten.


Brasläkten drivs enbart av värme.

Brasfläkten hjälper till att sprida värmen från er vedspis eller kamin. Reservation för skrivfel och prisändringar. Jag undrar om bestämmelser kring vedspis i kök.


Det ska gå en metallplåt från spisen, typ meter, men på sidorna, vad krävs där? Upp mot taket, vad krävs där ? De står långt ifrån spisen, 3–meter respektive meter. Svar: Jag förutsätter att det är en vanlig vedeldad köksspis . En nyhet från i år är vår värmedrivna kaminfläkt.


En smart fläkt som cirkulerar ut värmen från din kamin eller vedspis i rummet. Jag har vedspis o elspis under en gammal befintlig spiskåpa och vill ha sug ut ur kanalen istället för självdrag. Det fungerar inte bra nu, utan det.


Spisfläkt för vedspis och spishäll till imkanal. Hur montera fläkt i murad kåpa när man även har. Med en fläkt monterad på kaminen sprider sig värmen effektivt från rum till rum. Termostatstyrd - startar automatiskt när du eldar och stannar när elden falnat.


Enkel att montera, även i efterhand med bibehållen uteluftsanslutning . Värmefläkten placeras ovanpå braskaminen. Värmen från braskaminen får igång motorn som får fläkten att snurra och fördela värmen i lokalen. Passar ej till pelletskamin e.

KAMINFLÄKT SMARTFAN LÅGTEMP. Smartfan är en fläkt som ökar värmespridningen från kaminen. Kaminfläkt som ökar effekten från en kamin genom att cirkulera den varma luften som genereras.


Rummet värms upp snabbare och det går åt mindre bränsle. Den drivs av värme, är fri från batterier och sladdar och är dessutom helt tyst. Utnyttjar ett peltierelement (seebeckeffekten) och högre värme ger högre hastighet.


Vi gjorde det enkelt, fläkt upphängd mellan stålreglar och rör in i murstock men även möjlighet för självdrag ovan vedspis , speciellt på sommartid när man vill ha lite ventilation. Vi förberedde också för gjutandet av frisen, stålregelvägg bakom och nu är det bara att forma för gjutandet. Vi har tänkt att frisen skall efterlikna . Fråga: ”Hur högt över spisen ska jag montera min fläkt ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения