onsdag 27 maj 2015

Fläkt som går på värme

Sprider värmen vidare från kaminen! Ansluts kaminfläkt effektiviserar kaminens eller den vedeldade spisens uppvärmning genom att cirkulera den varma luften ovanför kaminen ut i rummet. Tack vare det termoelektriska elementet drivs fläkten enbart av värmen från kaminen. Fläkten placeras ovanpå spisen eller kaminen . Energisparande värmespridare för kaminer och vedspisar.


Alstrar sin egen ström av kaminens värme , inga sladdar eller batterier behövs.

Smartfan är en fläkt som ökar värmespridningen från kaminen. Jämför priser och läs recensioner på Fläktar. Välkommen till PriceRunner! Dessa elektroner kommer då att strömma genom ledningarna kopplade till den lilla elektromotorn och få den att gå runt.


Och därmed blåser fläkten ! Förutom att man uppnår en jämnare och mer behaglig spridning av värmen i rummet reduceras förbrukningen av ved. När kaminen börjar bli varm startar fläkten och på samma sätt vet man att det är dags att lägga på mer ved när fläkten saktar ner och stannar. Har en lite ovanlig request här, ska modda min spis kamin =D I mitt hus hade jag en öppen spis men elda man i den så sa det vooof så var veden nerbrunnen och.


Jag skulle vilja ha någon som sprider värmen lite bättre, men framför allt ned på golvet.

Vet inte om den där funkar till det. Sen startar den och stannar automatiskt också, plus att den går tystare än en kontorsfläkt. Jag har provat båda och skall . Kaminfläkt som ökar effekten från en kamin genom att cirkulera den varma luften som genereras. Rummet värms upp snabbare och det går åt mindre bränsle. Den drivs av värme , är fri från batterier och sladdar och är dessutom helt tyst.


Utnyttjar ett peltierelement (seebeckeffekten) och högre värme ger högre hastighet. Installera kanalsystem för att sprida värme från kamin. Mitt i huset har jag en kamin. Själv tror jag att en takfläkt är det bästa, ty värmen stiger, så det som behövs är att blåsa ner den varma luften från taket. Möjligen skulle fläkten kunna ha någon inverkan på rökgastempen, så att denna sänks och lite mindre värme går till kråkorna, då får man i praktiken ut mer värme , men om det är så och . Att suga ut luften känns spontant som den bästa lösningen, men hittar ju ingen fläkt som tål värmen.


Borde inte luften cirkulera av sig själv runt kaminen av värmen ? Fördelen med denna fläkt jmf med Klasses är att den går på volt och att man därmed enkelt kan reglera hastigheten på den. Vill försöka utnyttja kaminen så mycket det bara går förstås och få upp lite mer värme uppe. En kaminfläkt är en riktigt bra lösning för den som inte har någon ström i stugan eller som bara vill få en skönare värme från kamin eller vedspis. Produkten är en riktig favorit bland Clas Ohlsons recensenter på hemsidan där produkten också går att köpa.


Orginal värmen har jag tagit bort värmespiralerna helt för att få bättre flöde från fläkten. Förbränningsluften värms delvis upp innan då den går i kanaler i baksidan och ovankant av kaminen innan den släpps in i övre framkant av kaminen.

Om jag använder inomhus luften så måste det ju komma in mer . Så om den varma luften stiger uppåt, går in igenom en ventilations kanal intill nästa rummet så knuffar den ut kall luft (som ligger lägre än det varma) därav cirkulerar luften bättre i. Annars kan du ju försöka styra luften dit du vill ha värme ! De elektriska komponenterna i en dator genererar värme och fläktarna inuti datorn cirkulerar luft för att förhindra att komponenterna överhettas. Alla dessa problem med hög effektförbrukning och hög värme kan . Tillverkad i aluminium med värmereflekterande sköld för att förhindra att vär- men går in i väggen. Ingen el, helt självförsörjande! Blåser endast åt sidorna.


Enkelt att anpassa längden. Drivs av termoelektricitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения