måndag 11 maj 2015

Begagnade vedpannor

Alla värmepannor från alla leverantörer finns på LantbruksNet. Har noterat att många letar begagnade vedanläggningar. Så varför inte tipsa om kommande försäljningar från bekanta, grannar, annonser eller andra. Dags att skrota gamla vedpannor - vvsforum.


Fröling THelautomatisk flispanna Visa liknande dagar sedan - Blocket.

Din VVS butik erbjuder produkter som t. Du hittar samtliga produkter ur vårt sortiment i vår webbshop. Du som köper en ny eller begagnad vedpanna bör se till att den uppfyller de krav på miljögodkänd anläggning som Boverket ställer på nyinstallationer. Vedeldad stålpanna med fullständig förgasning och pyrolytisk förbränning. Sju av nio testade vedpannor för småhus har en verkningsgrad på procent eller bättre när de kopplas till ackumulatortank. Som mest skiljer det procent i effektivitet.


Energimyndigheten har testat nio vedpannor för småhus på den svenska marknaden.

I testet har vi mätt upp vedpannornas effektivitet, . GRATIS annonsering för alla. Annonsera begagnade och nya saker. Boverket konstaterar: Trots att vi har kunskapen, att mycket lite har hänt när det gäller att komma till rätta med den stora andelen gamla vedpannor ( ) som ännu används. Och inte minst att begränsa möjligheterna att köpa, installera och använda även begagnad utrustning som inte uppfyller dagen krav. Boverket att över hälften av landets vedpannor i småhus inte uppfyllde de gränsvärden som ställdes byggreglerna.


Här finns mer information:. Köpa en begagnad vedpanna på blocket. Det verkar finnas billigt att få tag på. Dock känns det som mindre arbete med att bara köpa en begagnad kamin och sätta in i vardagsrummet.


Kostnad är absolut en fråga. Nymodiga vedpannor är beroende av el för cirkulationens skull. Kolla alla rör och element . Förslag: Skrotningspremie för gamla vedpannor.


Samhället därför borde vidta åtgärder för att öka utbytestakten av gammal teknik och förhindra att begagnade gamla pannor och undermålig teknik återinstalleras via en andrahandsmarknad.

CIVILINGENJÖRSPROGRAMMET. Institutionen för Samhällsbyggnadsteknik. Avdelningen för Förnyelsebar energi. Statistikuppgifter visar att det totala antalet vedpannor i småhus minskar för varje år.


En förklaring är att andelen pannor som köps begagnade förväntas vara hög. En enkel klassisk gjutjärnspanna med självdrag som har total avsaknad av fläkt, keramik och andra utbytbara delar. Vedpannan är helt konstruerad i gjutjärn vilket borgar för en lång livslängd och låga underhållskostnader. Ingen köper en gammal rostig. Volvo Amazon för att impone- ra på grannarna.


Inte heller för att man är speciellt kostnads- medveten och vill snåla på bensin- pengarna. Vissa köper dock begagnade vedpannor och andra behåller gamla trötta antikviteter i pann- rummet därför att man inte tycker sig ha råd .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения