onsdag 6 maj 2015

Shunt till golvvärme

Shunt till golvvärme är nödvändig i nästan varje installation av vattenburen golvvärme, för att reglera temperaturen och cirkulera vattnet. En shunt behövs när golvvärmen skall kopplas mot radiatorsystem med hög framledningstemperatur. Shunt - och fördelarskåp används för att göra att installationen smälter in med miljön bättre, och kraven Säker Vatteninstallation uppfylls.


Ram och lucka till Shunt och Fördelarskåp. För utvändigt montage på vägg.

Här har vi samlat alla våra Shuntar och tillbehör från kända och klassiska VVS- tillverkare. Välkommen in till en riktig VVS-leverantör! Om du ska kombinera golvvärme med vanliga radiatorer behövs en shunt. Samtliga shuntar är tillverkade i . Har nyligen med hjälp av VVS-firma renoverat badrummet och lagt in vattenburen golvvärme. Slingan har kopplats på det övriga radiatorsystemet i källaren genom att anslutas till en ledning som går från fjärrvärmecentralen till ett element.


Golvvärme vattenburen, Shunt eller ej?

Fri frakt, Snabba leveranser, Personlig service och till lågt pris med produkter av kvalité. Detta innebär att om det finns ett system som är kombinerat med golvvärme och radiatorer så skall en shunt installeras. Om värmen kommer nerifrån fördelas den jämt och fyller hela rummet.


Shunten har till uppgift att blanda det . Den sköna känslan förstärks ytterligare genom att Uponors system för golvvärme ger dig möjlighet att sänka din energiförbrukning. Man brukar säga att det finns en förutsättning för att golvvärme ska vara energieffektivt och det är att man ser till att grunden förses med tillräcklig tjock. Jämför priser och läs recensioner på Övrig VVS. Exempel när shunt behövs är när du har vattenradiatorer som är ett högvärmesystem som ska kopplas ihop med vattenburen golvvärme som är ett . Tillbehöret som är nödvändigt i nästan varje installation är en pump- och shuntgrupp, FSMini, som har till uppgift att: - Shunta (reducera) radiatorkretsens varmvattentemperatur till nivåer som är lämpade för golv.


Vanligtvis är radiatorvattnet för hett, vilket äventyrar både komfort och golvmaterial. Minishunten används för inkoppling i befintliga värmesystem där golvvärme installeras i ett eller ett par rum och radiatorer finns kvar i övriga huset. Minishunten blandar tilloppsvattnet med det svalare returvattnet och på detta viset undviker man för varma golv. LK Minishunt M60n kan kopplas direkt till befintliga elementrör.


Här finner du svaren på de vanligaste frågorna gällande golvvärme och vad man bör tänka på om man funderar på att lägga golvvärme hemma. Hej, Funderar på vilken shuntventil att använda i mitt golvvärmesystem. Jag har tittat på ESBE VRG 1men frågan är vilket kvs-värde som är bäst.

Värmesystemet är dimensionerat för att det ska vara samma temperatur i radiatorkretsen . Vi har tillbehören till vattenburen golvvärmesystem för husrenoveringar. Vid renovering av en grund eller ett golv kan vattenburen golvvärme läggas in. Värmare 3W är en shunt med kompletterande elpatron som ger komfortvärme för golvytor upp till m2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения