fredag 29 maj 2015

Brynstål bäst i test

Här hittar du vårt test av kockknivar. Du behåller skärpan med att dra den mot ett brynstål cirka tio gånger på varje sida eggen, gärna varje gång du använder kniven. Skärbrädor av trä eller plast är bäst att använda, både om du vill skona din kniv och ha en ren bräda där bakterier inte får fäste. Knivslipar och brynstål för dina köksknivar! Kitchen IQ Brynstål - Skärpstål Diamant 25cm.


En bra slip håller kökskniven i trim och ser till att skärresultatet blir optimalt.

Men köp inte en dyrare modell än du behöver. I testet får Minosharp 5bäst betyg medan Gerber Pocket utses till bästa budgetköp. Jämför priser och läs recensioner på Köksknivar.


Välkommen till PriceRunner! Stort sortiment med kanonpriser på bagarenochkocken. För tio år sedan dög det med vilken kniv som helst. Men med TV-kockarna blev kniven plötsligt trendig. GP har testat nio märken.


En av de billigaste fick högst.

Vill du slipa dina saxar finns speciella saxslipar som gör det lättare. Många japanska knivar fungerar inte med traditionella knivslipar utan ska skärpas med bryne. Kategorin kan även kallas Bryne eller Brynstål. När kockar får välja sitt favoritredskap i köket väljer de flesta en riktigt bra, slipad kniv.


Detta borde inte bara gälla de professionella, en vass kniv underlättar den mesta matlagningen. Brödet trasas inte sönder, köttskivan får fin, slät yta och grönsakerna blir just så . Testa då en brantare vinkel för kniven. Ett brynstål eller skärpstål som det också kallas iblan brukar hålla några år, beroende på hur ofta du använder dem.


De kom mer i stål, diamant eller keramik eller andra material som ibland anses vara de bästa. Säkert avhandlat tidigare. Kom igen och berätta vilken som ger rakbladsvassa knivar! Jag vet att det är en konst att få knivar riktigt skarpa.


Delbetyg, 1-5: Kvalitet, 4. Mångsidig, både grov-slip och finpolering. Ger knivarna utmärkt skärpa. Kniven kan bli din bästa vän i köket - om den är bra och sköts rätt. Men det är stora skillnader.


Bäst i test är OBH Nordicas kniv, som är vassast av alla när den är ny och fortfarande vassast efter nötningstesterna. Köp ett brynstål eller en sten och lär dig använda det.

Slipskolan visar vanliga sätt att slipa upp sina köksknivar. Ett keramikbryne eller brynstål är bra för dagligt underhåll medan japanska vattenstenar återskapar en sylvass egg. Det finns förståss bra och . Om inte det hjälper så behöver. PXsom är ett dyrt men bra brynstål ). Bäst är ju självklart att försöka hålla knivens slipvinkel! Om du spenderar mycket tid i köket, ja då använder du säkert ofta en kökskniv.


Men om du endast kunde ha en kniv, vilken skulle det då vara? Vi säljer bara brynstål vi har provat och vet fungerar! Detta är enkelt fixat med ett brynstål och är något som alla kök måste ha hemma i lådan för att kunna underhålla skärpan på sina knivar. IKEA - FLAKSA, Keramiskt bryne, Brynstålet fungerar bra till alla knivar oavsett stålkvalitet.


Tre slöa oslipade knivar, två kockknivar och en filékniv, användes i testet. Plånboken följde instruktionerna som följde med de två köpta sliparna. Den kniven hade dessutom .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения