torsdag 7 maj 2015

Roth golvvärme injustering

Anläggningen ska alltid injusteras så att bästa driftsekonomi uppnås. Injusteringen innebär att det totala vattenflödet till fördelaren fördelas ut i respektive slinga i det förhållande som råder mot den hydrauliska beräkningen. För att säkerställa att tillräckligt flöde tillkommer . Systemet är även oöverträffat när det används tillsammans med golvvärme och solvärme, värmepumpar, pannor och liknande.


Golvvärmefördelarens broschyr).

Lufta därefter cirkulationspumpen och starta värmen på anläggningen. Inställning av shunten kan göras på två sätt. Den levereras färdigt sammansatt för till slingor med handreglage förberedda för montering av reglermotorer. Denna produkt är anpassad till branschregler Säker Vatteninstallation.


Har läst i alla forum och trådar men kommer ingen vart. Roth Nordic AB garanterar . Har för veckor sedan flyttat in i ett enplan trivselhus med hög takhöjd. IVT 49vattenburen golvvärme i hela huset smat extra vvb på 300liter (fråga inte varför?).

Smörja ventiler till golvvärme ? Jag har provat lyfta av roth termostaten från mässingsåbäket i två dagar utan skillnad. Principen för injustering av vattenburen golvvärme (det finns ju lite olika skolor men denna är ganska vedertagen om man har VP) är ju att reglera flödet i slingorna med fast strypning snarare än med rumstermostater. Tillverkarens artikelnummer,.


Dimension, R(M30x5). Funktion, för injustering retur . Filter: flödesmätare övrig vvs. Nibe Flödesmätarsats EMK 300. Tidigare känd som Lintech.


Skulle ovan nämnda justeringar ej räcka måste en ny injustering (instrypning) ske. Kontakta då servicetekniker, vaktmästare eller. Vattenburen golvvärme är ett lågtempererat system vilket gör att en reglercentral med kurvstyrning generellt sett ska ha en flack kurvinställning. Felaktig inställning kan ge oönskade resultat. Framledningstemperaturen får dock ej överstiga betongtemperaturen med mer än 5°C.


I större byggnader såsom lagerhallar och industrilokaler. Bland mina tjänster finns t ex projektering, installation, montering och injustering. Hos mig kan ni även köpa högkvalitativa produkter från Thermotech och Roth.

Företaget har sitt säte i Bålsta. Skyddshuv till injusteringsventil på LK Värmekretsfördelare VKF-i. Henning Jensen fördelare i mässing med flödesmätare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения