onsdag 27 maj 2015

Spiskåpa med spjäll

Manuellt timerstyrt ventilationsspjäll, som i en. Varför är fläktkåpa utan motor så mycket dyrare? Spiskåpa : spjällbox måste för att styra ventilation?


KÖKSFLÄKT FRANKE SPISKÅPA F2VIT 60CM - Köksfläktar. Timerreglerat spjäll 5–min.

För fastigheter med gemensam centralfläkt. En spiskåpa för centralventilation har ingen egen inbyggd motor utan nyttjar istället husets centralfläkt. Luftflödet ökas och minskas genom öppning och stängning av spiskåpans spjäll. Franke har ett stort utbud av stilfulla och effektiva spiskåpor - både för lägenheter och villor.


Se hela Frankes utbud av Spiskåpor. Det har visat sig att flera medlemmar har haft frågor kring köksfläktar och frågor rörande ventilation. Främst handlar frågorna om att den ursprungliga spiskåpan bytts och ersatts med en ny och att funktionen har förändrats i samband med detta.

Idag så tillverkas kökskåpor med olika system och ofta utan inbyggd fläktmotor, därav så kallas de för spiskåpa eller kökskåpa. Vilket köksfläktsystem ska man välja? Nedan har vi beskrivit de.


Kan forcera ventilation i kök och våtrum var för sig, manuellt spjäll. Anslutning på köksfläkten Ø125mm. Fast volymdel vilket ökar. Tidursreglerat spjäll 5–minuter. SPJÄLL 251- 50CM VIT FÖR SAFE, FRANKE.


Denna produkt är utrustad med Safety System. Systemet övervakar situationen på spisen med hjälp av inbyggda sensorer och har möjlighet att varna brukaren genom ljudsignal och bryta . Som standard sitter en spiskåpa i Futurums 200-serie, med endast spjäll , alltså utan fläktmotor. Fläkten sitter istället på hustaket och därmed slipper du oljud när du lagar mat. Om du tycker att din spiskåpa fungerar dåligt, kan du kolla den så här: Öppna spjället och håll upp ett A4-papper mot utsuget. Du kan välja en spiskåpa med inbyggd.


SAFE eller välja att köpa till funktionen.

SAFE Attach, som monteras under spiskåpan. Den är utrustad med ett manuellt spjäll , inställbart grund-och forceringsflöde. Franke 6Köksfläkt (rostfritt stål) - Mekaniskt spjäll för centralventilation i lägenhet. Inbyggnadskåpa med timerreglerat spjäll - min och energisnålt kompaktlysrör. Håltagningsmått 4x 2mmPolyesterfiltren kan lätt avlägsnas och diskas för hand eller i maskin.


Det finns ingen motor i kåpan, som i andra fläktar, utan utsuget regleras genom att du öppnar eller stänger ett spjäll. Om du har original spiskåpa Franke så har den ingen fläkt, det är ett spjäll som öppnas med en timer. Huset har en centralt styrd fläkt som styrs genom att mäta trycket i ventilationsrören, din lägenhet har alltså alltid en garanterad ventilation. För att felsöka kan du följa förslagen nedan.


Fråga om spiskåpa med spjäll och frånluftsfläkt El, VVS och bygg. Recirkulerande kolfilterfläkt med separat ventildon (samma typ av don som i badrummet) uppe vid taket, ger mest plats för skåp, stor valfrihet bland olika modeller, .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения