torsdag 21 maj 2015

Shunt för golvvärme

Om du ska kombinera golvvärme med vanliga radiatorer behövs en shunt. Samtliga shuntar är tillverkade i . Shunt till golvvärme är nödvändig i nästan varje installation av vattenburen golvvärme , för att reglera temperaturen och cirkulera vattnet. Här har vi samlat alla våra Shuntar och tillbehör från kända och klassiska VVS- tillverkare. Välkommen in till en riktig VVS-leverantör!


Microfördelare 3-vägs med stryp.

Midi MTryckstyrd 200m2. LK golvvärme ventilställdon 230V SSY3till LK Shunt ,används vid annan regle. Jämför priser och läs recensioner på Övrig VVS. Fri frakt, Snabba leveranser, Personlig service och till lågt pris med produkter av kvalité. Shunt FS är den minsta shuntenheten i Flooré:s sortiment.


Hej, Fick en NIBE bergvärmepump installerat för någon månad sedan och det fungerar jättebra med alla mina element. Samtidigt fick jag en NIBE shunt förberett (kopplat till värmepumpen så att det kunde kontrollera som en andra värmesystem) för golvvärme till en ny badrum. Badrummet har nu blivit klar .

Reglera golvvärme , separat shunt ? Golvvärme vattenburen, Shunt eller ej? Tillbehöret som är nödvändigt i nästan varje installation är en pump- och shuntgrupp, FSMini, som har till uppgift att: - Shunta (reducera) radiatorkretsens varmvattentemperatur till nivåer som är lämpade för golv. Vanligtvis är radiatorvattnet för hett, vilket äventyrar både komfort och golvmaterial. Om värmen kommer nerifrån fördelas den jämt och fyller hela rummet.


Den sköna känslan förstärks ytterligare genom att Uponors system för golvvärme ger dig möjlighet att sänka din energiförbrukning. När man har ”blandade” system, d. Detta eftersom golvvärmen inte behöver ha lika hög framledningstemperatur som radiatorerna. Idag är det väldigt vanligt att man renoverar sitt kök, badrum, tvättstuga och entré. Här är det populärt med klinkergolv och då väljer de flesta att lägga in golvvärme för att få bort den kalla känslan i golvet. Det är inte komplicerat, det handlar om att hitta det golvvärmesystem som passar för din golvkonstruktion och en . Med rätt rumsreglering sänker du energiförbrukningen på runt procent jämfört med konventionella reglersystem för golvvärme.


Detta innebär att om det finns ett system som är kombinerat med golvvärme och radiatorer så skall en shunt installeras. Shunten har till uppgift att blanda det .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения