fredag 8 maj 2015

Mögel på husfasad

Varmare klimat innebär en behaglig miljö för mögelsvamp och alger. Så här blir du av med dem. Sammanfattning om mögel , så kallat svartmögel och svarta prickar på hus. Tester har visat att diskmedlet Yes är ungefär lika verksamt mot mögel på fasad som saneringsvätskor. Alger och påväxt trivs på fasader, förutom att fasaden ser smutsig och ovårdad ut kan alger och påväxt även nöta på materialet och göra skada.


Tercol Universalrengöring är en professionell rengöring mot alger, mögel , fett, sot, smuts och annan påväxt på alla ytor utomhus och inomhus.

Ska man verkligen behöva tvätta sin fasad ? Det gjorde man väl aldrig förr? Sanningen är att påväxten av alger och mögel på våra fasader ökar. Orsaken är enligt vissa experter att vi har fått ett varmare och fuktigare klimat. Det innebär att ytlig påväxt av mögel och alger behöver motarbetas med . Ett mindre angrepp på exempelvis en målad fasad kan däremot gå att tvätta bort med vanlig såpa om möglet inte har trängt igenom färgytan.


Vid förekomst av mycket mögel inomhus kan ett luftreningsaggregat behövas, eftersom saneringsmedlet inte tar bort de luftburna gifterna från mögelsporerna. Förutom att husets fasad blir grådaskig och tråkig av algförekomsten försämrar det träfasadens skick. Algerna drar till sig fukt, och binder den på fasadens yta.

Det i sin tur leder till röta och mögelangrepp. Då skadas inte enbart färgskiktet, utan även träet som fasaden är uppbyggd av. Vanligt diskmedel tvättar bort möglet på din husfasad lika bra eller bättre än många specialmedel för mögeltvätt. Kategorier: Koncernnyheter. Handdiskmedlet Yes Original har en rengöringseffekt mot mögel , som överträffar de flesta specialtvättmedlens – särskilt de kemikalieintensiva.


När virket har köpts ska det således inte ligga oskyddat, särskilt inte under den varma årstiden. Har det regnat på virket och det är fuktigt ute, börjar snart mögelsvampar, eller blånadssvampar att . Jag har gjort rent fasaden ifrån all färg och såg att bitvis var där några områden med svarta prickar på (svart mögel ?). Huset var tillverkat av Älvsbyhus och var inte färdigmålat. Det följde med liter fasadfärg på köpet och mot ett avdrag på 25.


Henrik och Cecilia att måla huset själva den . Folksams larm i förra veckan - att alla utomhusfärger utom en har börjat mögla redan efter två år - fick många husägare att sätta morgonkaffet i vrångstrupen. I Folksams test ingår fyrtio av de mest sålda utomhusfärgerna. Vad ska man som husägare göra om man upptäcker mögel på husfasaden? Men under gynnsamma förhållanden som vindskyddad skugga kan mögel uppkomma även på andra ytor.


Om du har växtlighet i närheten av fasaden kan det vara bra att ta bort den. En vanlig typ är svartmögel, som genom sin färg framträder tydligt på ljusa underlag men finns även på mörka underlag. Svartmögel finns i ytskiktet på din fasad och det du ser är de mörka sporerna.

Den egentliga svampen som är ofärgad är . Skönheten sitter på ytan. Fasad som behöver tvättas. Skriven av Gabriella Lindau. Oavsett vilket, så behöver fasaden en tvätt om det gått mer än ett år sedan den målades.


Det beror på att färgerna som används inte riktigt passar för det svenska utomhusklimatet. Därför råder färgindustrin konsumenterna att underhållstvätta huset varje eller vartannat år. Mögel och algpåväxt är nämligen . Men mögeltvättmedlen är usla.


Tvätta din träfasad ren från smuts, alger och mögel innan du målar. Så rengör du utsidan av huset - få tips och. En ren fasad får dessutom huset att se nymålat ut längre. Medlet behöver inte sköljas bort. Problem kan dock uppkomma med gamla hus om man tilläggsisolerar fel och inte tänker på hur huset är konstruerat.


Nästan alla moderna färger idag är plast,riktiga mögelbovar frånsett miljöaspekten. Fabrikanterna löser detta med olika gifter och .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения