måndag 2 mars 2015

Springventiler

Information om ventilation. En väl fungerande ventilation är viktig för både huset och din hälsa. För att luften i din lägenhet ska kännas fräsch är det viktigt att ventilationen fungerar som den ska.


Springventilerna ovanför fönstren ska alltid vara öppna. På vintern kan det vara frestande . Ventilation med springventiler.

Vi ventilerar våra hus för att byta ut förorenad inomhusluft mot renare uteluft. Dessa består av de föroreningar som finns i den luft vi tar in i huset och de föroreningar vi själva står för genom till exempel matlagning, tvätt, ba rökning mm. Fönsterventiler och väggventiler med effektiv luftspridning, filter och bullerdämpning. Fråga oss, vi har stor kunskap och Sveriges bredaste sortiment! SJÄLVDRAGSSYSTEM (S) har inga fläktar utan bygger på att varm inomhusluft stiger upp i lokalen och sedan ut i frånluftskanalerna med hjälp av skorstensverkan.


Tilluften tillförs sedan genom otätheter i fönster och dörrar – eller genom springventiler i fönster. Nackdelen med systemet är . Coandaeffekten som medför att friskluften klistras fast i taket är avhängig temperaturen, där kall luft då går en kortare bit in innan den faller av .

I alla tre husen kan man få en förstärkning av kallraset genom att tilluften till husen tas in genom enkla springventiler i den övre fönsterkarmen. Luften, som dras in direkt utifrån av undertrycket som husets frånluftfläkt orsakar, kan vara mycket kall på vintern. Därför är det ur komfortsynpunkt mycket viktigt att . Uteluften tillförs lägenheten genom de springventiler som är monterade i överkant fönster. När samtliga ventiler står öppna och alla fönster är stängda ventileras hela lägenheten på bästa sätt. Försök därför att, om yttertemperaturen så . Ny luft ska komma in genom ventiler i fönsterbågar, (s k springventiler ), eller genom ventiler i rummen.


Köket bör inte ha något friskluftsintag. Det kan försämra genomluftningen av hela bostaden. Frånluftsventilation är den vanligaste typen av fläktventilation. Den fungerar genom att en fläkt suger ut den förbrukade luften från bostaden via ventiler i kök, badrum och klädkammare. Utomhusluften kommer in i bostaden genom vädringsluckor, springventiler och otätheter i huset.


Kalmarhem eftersträvar att leverera grader och av miljöskäl som högst grader. Om du upplever att det är kallt kan du börja med att mäta temperaturen hemma hos dig. Du mäter temperaturen meter från yttervägg och på meters höjd från golvet. Visar termometern lägre än grader kan du . I vissa lägenheter sitter det ventiler under eller över fönstren, de kallas springventiler.


De släpper in frisk luft i lägenheten och ska alltid stå några millimeter öppna, även på vintern.

Luften som strömmar in sprider dessutom värmen från elementet ut i rummet. Bildas det imma på fönstret är det säkert för fuktigt inomhus. Att bevara en kulturhistoriskt värde- full miljö och samtidigt få en fullgod ventilation anpassad till hyresgästen kräver stor kunskap och lång erfarenhet. Denna skrift är framtagen för att sammanställa och sprida den kunskap om ventilation av äldre byggnader som idag . Luften värms upp, stiger uppåt och genom drag försvinner den ut genom frånluftsventilerna i kök, badrum och klädkammare.


På sommaren, när det är lika varmt ute som inne, fungerar denna typ av ventilation mindre bra. Vädringslucka kan kombineras med fasta eller öppningsbara fönster och altandörrar. Separat vädringslucka kan efterbeställas, integrerad vädringslucka måste beställas samtidigt som fönstret. Det är viktigt för husets ventilationssystem att alla boende försöker få ett sånt balanserat lufttryck som möjligt i sina lägenheter.


Har man alla springventiler stängda kan lätt undertryck skapas i lägenheten. Det märks tydligt i fläktkåpan i köket och frånluftsdonen i badrummet. Istället för att suga bort matoset .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения