fredag 20 mars 2015

Plåthuv skorsten

Tjära som bildats i braskaminens rökkanal hade fattat eld och stänkte som ett regn ur husets skorsten. Fredrik Eriksson varnar husägare för att ha en plåthuv över skorstenen. Vill man ha plåthuv för att undvika regn i ventilationskanaler finns det sätt att lösa detta brandsäkert. Praktisk information om skorstenshuvar.


Jag ser inga problem med att man klär in sin skorsten i plåt för att skydda den men att sätta huv över är i de flesta fall helt onödigt om man inte har en väldigt kort skorsten och har återkommande problem med att vatten rinner ut ur skorstenskanalerna vid regn.

Vår skorsten är en helhetslösning – från skorstenshuv till anslutning av kamin. Varje huv tillverkas individuellt för perfekt passform. CNC Stansade galler för individuell passform.


Ditt drag ökar avsevärt och du får bättre inomhusklimat av den så kallade ”ejektorverkan” Dvs luften passerar igenom huven och drar med sig luft och rök. Haha, vilken gammal tråd som plötsligt poppar upp! Jo, bockad plåt med spännband kring kronan var precis den lösning som vi fastnade för och använde i flera år ända till dess att vi fick skorstenen ommurad och en plåthuv gjord. Huset blev torrare av att inte ha en sjö av regnvatten i .

Huv på skorsten eller inte? Heda skorstenar till kaminer - se deras elementskorsten hos oss på. Antingen genom en komplett plåthuv med plåtavtäckning och regnskyd eller varför inte sätta en personlig prägel på slutresultatet med putsning och förse den med ett avtäckningselement och regnhatt i plåt. Vackert plåtintäkt skorsten med skorstenshuv i tegelrött. Det är också viktigt att det skydd som finns för skorstenen också håller måttet på höjden och att installationen är ordentligt utförd så att skorstenshuven sitter fast ordentligt.


Huvarna tillverkas i koppar, zink, aluminium eller plåt. Plåten som används är ofta förzinkad för . Var det ett dumt beslut att beställa en plåthuv ? Har hört lite både och om huruvida det är bra eller dåligt. Huven är gjord sa att den ska träs över kransen på skorsten och på det sättet blir det ganska luftigt mellan teglet och plåten. Plåtfirman tipsade om att sätta isolering mellan skorsten och plåt, drygt cm . Det innebär jämn uppvärmning och säker funktion. Vid anslutning till pelletskamin tillåts ofta lägre höjd ovan tak.


Oavsett om du väljer en fyrkantig, svart plåthuv som avslutning eller en rund skorsten kan du placera den mitt i nock. Med våra moderna skorstenar får du rejält utökad frihet att placera din eldstad. Kategori Plåtslageri, smide, svetsning Underkategori Takplåt, väggplåt etc.

Bandtäckning med fotränna kan användas på de flesta tak. Snyggt med gammaldags stuk. Klä in din skorsten med en plåthuv. Skyddar mot fryssprängning.


Tillverkas även öppningsbar så att sotaren kommer åt att sota. Kan tillägga att jag planerar att sätta en plåthuv på skorstenen för att undvika regnvatten i skorstenen. Skorstensbeslag mitt i vinkelrännan. Svar: Jag föreslår något av följande två alternativ: Rökgasfläkt på skorsten. RS är egentligen en rökgasfläkt vilket du inte har behov utav här, men . Teglet hålls på plats enbart av sin egen tyngd och betongkransen.


Då kan man börja fundera över vad man kunde ha fått i huvudet en stormig dag! Att lägga nytt murbruk i fogarna är lika mycket ren kosmetika som om man försöker dölja hela problemet genom att sätta en plåthuv över skorstenstoppen! Där fanns den städskrubb som rökdykarna tyckte att det brann som mest. Den rökgång som använts har haft ett oisolerat plåtrör som monterades för väldigt länge sedan.


Enligt ägaren tror han att det berodde på otät skorsten. Heda villaskorsten är en robust skorsten av pimpstensbetong avsedd för alla fasta och flytande bränslen. Pimpsten, som bildas vid vulkanutbrott, tål höga rökgastemperaturer och har mycket god isoleringsförmåga.


Detta innebär att röken inte kyls ner, vilket säkerställer ett bra ”drag” och eliminerar risken för kondensbildning . Vi behöver sätta på en plåthuv på vår skorsten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения