tisdag 31 mars 2015

Misstänker mögel

Du kan förebygga och skydda din bostad mot fuktskador. Vi har bland annat fuktmätning på distans som är gör det möjligt att kontrollera fukten i sommarstugan eller . Misstänker du en fuktskada? Börja med att själv försöka få bort möglet.


Om det inte går så är det viktigt att du kontaktar din hyresvärd för att få det åtgärdat.

Det är hyresvärdens ansvar att utreda och åtgärda fukt- och mögelskador. När du misstänker att det finns ett problem i huset är det viktigt att du inte alltför tidigt bestämmer dig för vad som är fel och vad som skall göras. Det är viktigt att ta reda på så mycket fakta om huset och problemet som möjligt före man går vidare med analys och åtgärd. I de följande sidorna har vi beskrivit en del vanliga , . Fuktskador blir allt vanligare.


I drygt en tredjedel av våra småhus och i cirka procent av våra flerbostadshus finns någon form av fukt eller mögel – ofta till följd av felaktig byggteknik eller konstruktion. Om man misstänker mögel i hemmet ska man så snart som möjligt undersöka och åtgärda.

Att börja undersöka saken själv med exempelvis en fuktmätare är inte att . Jag och min familj bor i ett hyrt hus. Det är torpargrund och en del som är tillbyggd mera modernt. Vet inget om byggen så kan inte ge mer detaljer. Vi har länge varit sjuka, särskilt min sambo och även barnen.


Symtomen är skrämmande lik de som uppkommer när man läser om mögel. Fukt och mögel kan ge en obehaglig lukt i din bostad. Lukten kan bero på till exempel mögel eller bakterieangrepp. För att mögel ska börja växa behövs det fukt, organiskt material och syre. De får ju anmäla in till sitt försäkringsbolag att de misstänker mögel.


De har väl hemförsäkring? INTE låta mitt barn vara i ett mögligt hus och dina föräldrar måste väl själva vara medvetna om att det är en hälsorisk både för barnbarnen men framförallt för dem själva! De vill väl uppleva en lång tid . Genom denna utredning ser vi förekomsten av fukt , mögel och annat som kan påverka inomhusmiljön.


Hur omfattande utredningen är beror på varje enskilt fall. Vi tar även reda på orsaken till mögeluppkomsten .

Att åtgärda problem med mögel kan vara dyrt, men problemet löser sig inte av sig självt. Det blir bara ännu dyrare ju längre du väntar, samtidigt som hälsoproblemen blir allt värre. Tänk också på att problem med fukt och mögel kan. Får du ingen hjälp i ärendet så kan du vända sig till miljö- och stadsbyggnadskontoret. Du som bor i en bostadsrätt vänder dig till bostadsrättsföreningens styrelse.


Tar fastighetsägaren inte fukt- eller mögelskadan på allvar kan du lämna in ett klagomål till bygg- och miljöavdelningen hos kommunen. Om fastighetsägaren inte undersöker förhållandena trots dina påtryckningar har du möjlighet att kontakta miljö- och hälsoskyddsförvaltningen. Därför ska fukt- och mögelskador alltid tas på allvar och åtgärdas så fort som möjligt. Här kan du läsa om fukt och mögel samt hur du ska gå till väga om du misstänker problem med fukt och mögel.


Du ska inte behöva bo i sjuk lägenhet. Vänd dig då omedelbart till fastighetsägaren. Det är inte tillåtet att hyra ut en bostad som gör människor sjuka , men då det saknas gränsvärden för just fukt och mögel kan ärendena bli . För att verkligen gå till botten med problemet tycker jag att du ska anlita en mögelhund som får nosa igenom huset. Att bara mäta fukthalt är inte säkert att man kommer så . Mögeltest som ger svar inom några minuter om det finns mögel i hus, likt vid fuktskada.


Här hittar du information hur du ska gå tillväga om du misstänker att det finns fukt eller mögel i din bostad. Vi har haft silverfiskar ganska länge och i golvet har det bildats sprickor. De senaste månaderna har vi gått och varit täppta, haft hosta och varit extremt trötta utan att vi har . Din fastighetsägare är skyldig att åtgärda allvarliga problem i bostaden som kan skada din hälsa. Om du inte får hjälp av din .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения