måndag 30 mars 2015

Energiförbrukning småhus

Ibland kan energi- och elförbrukning kännas som en hel vetenskap. Inte minst när man söker energirådgivning stöter man på begrepp som man inte har hört tidigare och får frågor som man kanske inte riktigt kan svara på. Därför har vi samlat en kort guide där vi går igenom normalförbrukningen i en villa . Nu kan du som bor i småhus eller lägenhet bli lite mer energismart. Genom att minska din energianvändning minskar du både din miljöpåverkan och får pengar .

Vad är en normal elförbrukning för en villa eller lägenhet i Sverige? Alltid har svaret och berättar även vilka delar som förbrukar mest el. Statistiken visar uppvärmningssätt, energianvändning och uppvärmd area i permanentbebodda småhus.


En stor del av vår dagliga energianvändning sker i hemmet och det finns mycket du kan göra för att använda mindre energi. Att presentera energiförbrukningen i ett hus på ett enkelt och rättvist sätt är svårt. Husets utformning, var i landet huset står och hur energin nyttjas är några av faktorerna som spelar in.


En bils drivmedelsförbrukning mäts med antal liter per mil.

Energiförbrukning i ett hus. För dessa tester har bilbranschen fastställda riktlinjer . För att kunna jämföra deklarationerna har Sverige delats i fyra zoner. Det finns sju energiklasser, A–G . Se om du har normal elförbrukning och jämför med genomsnittet i Sverige.


Formeln för att räkna ut . Boverket definierar hur mycket energi ett hushåll får förbruka i ett nybyggt småhus , till uppvärmning, varmvatten och ventilation. Helsingborg och Ängelholm Småhus. Länsredovisningen är emellertid behäftad med . Belysningens elförbrukning.


Om belysningssystemet är närmare bekant, kan belysningens elförbrukning beräknas per rum på basis av belysningsbehovet och belysningslösningen i stället för värdena i tabell 7. Du som bor i småhus kan ofta göra många förändringar som ger dig större kontroll över din energianvändning, mer pengar kvar i plånboken och dessutom bidrar till en bättre miljö. Uppvärmning, isolering, matlagning och disk är några områden där du kan . Egentliga bostadsbyggnader totalt. Statistiken över energiförbrukning inom boende beskriver årlig energiförbrukning och -struktur inom boende samt från vilka källor man skaffar energi för.


E-värdet kompenseras med graddagar för att det inte E- ska stiga under en kall vinter eller tvärtom.

E-värdet kontrolleras varje år och ett nytt värde meddelas kunden om så är aktuellt. Nyckeltalet finns i tre varianter. Område: Norrbottens, Västerbottens, och Jämtlands.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения