tisdag 31 mars 2015

Braskamin begagnad

Köp och sälj Braskamin på auktion och till fast pris på Tradera. Fynda Värme bland massor av auktioner. Originaltegel i bra kondition.


En ny kamin är miljövänligare och mer ekonomisk än en gammal kamin. Mariebergs vd rekommenderar att byta mot en ny kamin för miljöns och plånbokens skull! Jannes Kaminkultur har ett stort lager av renoverade gjutjärnskaminer.

Och har vi inte exakt den modell du är ute efter kan vi hjälpa dig att skaffa fram den. Tjena Jag har chansen att kommer över en begagnad Contura 3med tillhörande skorsten (dock delad på hälften). Tänkte jag kunde sätta in. Uppror mot eldningsregler - vvsforum. På Boverket sajt finns en ny informationssida där myndigheten skriver: ”Om du redan har en panna eller kamin berörs du inte av de ändrade reglerna utan kan fortsätta använda.


Som reglerna är formulerade blir det svårt att installera en begagnad vedspis om det inte går att visa att den klara kraven. Första rådet är att välja en modern, energieffektiv modell som är så skonsam mot miljön som möjligt. Undvik äldre, begagnade kaminer – utvecklingen har tagit stora kliv fram.


Välj bland hundratals olika modeller.

Samtliga helt restaurerade och i skick som nya, klara att eldas i. Renoveringar utföres till mycket förmånliga priser. Lämna gärna er gamla kamin eller spis i byte oavsett skick. Vi köper även in gamla kaminer och spisar. I vårt sortiment finns också antikviteter.


Välkommen till Skorstenspojkarna! Vi hjälper dig som bor i Göteborg med omnejd att göra rätt val vid kamin och eldstad. Nej man behöver inte alltid bygglov för en kamin.


Om man behöver bygga skorsten kostar det en del, men har man redan en som är i bra skick så är det hela hyfsat enkelt. Viktigt är att sotarmästaren besiktigar före man skaffar kaminen, så man inte gör utgifter i onödan. Köper man en begagnad renoverad . Nytillverkade kaminer och vedspisar, gamla och antika vedspisar och kaminer samt tillbehör till kaminer och vedspisar, vedställ, vedkorgar, spissvärta m. Om kaminen ska installeras på ett ställe där inte myndigheterna kräver miljögodkännanden och sånt, så är det ofta bäst och billigast att jaga rätt på en begagnad kamin. Här hittar du gamla, renoverade kaminer vi har renoverat i vår verkstad.


Trasiga delar har ersatts och varenda detalj är blästrad. De är nymurade samt omtätade och svärtade. Vi har också några fina, nya kaminer som är tillverkade efter gamla modeller.


Har du en gammal kamin du vill fixa till?

Hör av dig så kan vi hjälpa dig! Vi måste lägga om taket i vår och funderar på att samtidigt ta upp hål för skorsten och sen installera en kamin. Vi bor i kedjehus från 60-talet och flera av grannarna har gjort samma sak.


Vad kan det tänkas kosta? Använd gärna vår mall för kontrollplan! Vi är stormförtjusta i vår kamin och inte minst att den var ett sådant tokfynd!


När vi började leta kamin till köket var vi sugna på en Hwam Classic 4. Den var dock lite dyrare än vad vi hade tänkt. Mitt i vår kaminjakt fick vi ett tips om att titta på begagnade kaminer på danskarnas motsvarighet till Blocket, dba. Installation av begagnad skorsten och kamin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения