fredag 17 november 2017

Symtom av svartmögel

Det man kan säga med säkerhet är att vissa typer av mögel är mer skadliga än andra och hur vi påverkas varierar stort från person till person. De som drabbas av mögelallergi har oftast andra allergier, till exempel. Många människor upplever ett samband mellan olika symtom och den inomhusmiljö de vistas i. Vanligt är t ex luftvägsirritation, huvudvärk, trötthet och hudbesvär, vilka dock också ses vid en rad andra tillstånd. Idag finns det en mycket större medvetenhet om svartmögel än tidigare och många .

Den mycket unga och mycket gamla är de mest utsatta till svart mögel. Om du misstänker förekomst av svartmögel i din omgivning, var uppmärksam på tecken och symtom på allergi i dig själv och din familj. Svartmögel kan orsaka många hälsoproblem. De är luftburna, som finns i fuktiga platser, smutsiga platser och förorenade livsmedel etc. Sjukdomar som orsakas av mögel uppmärksammas inte tillräckligt av läkare.


Mögelsporer finns överallt. Många som fått sjukdomssymptom av mögelskador har inte fått tillräckligt med hjälp. Sari Mäki och Katri Nokela vid Andningsförbundet jobbar för personer som har drabbats av mögelrelaterade lungproblem.

En anledning till detta är att forskningen inom området inte har kommit så långt, och att symptomen man känner av även kan bero på annat. Samtidigt finns gott om undersökningar som påvisar ökade hälsoproblem hos personer som vistas i lokaler med fukt, mögel och dålig ventilation. De lindriga symtomen kan vara rinnande näsa, kliande ögon och hosta. I värre fall kan kroniska andningsproblem astmatiska besvär uppstå.


Vid mögellukt i huset är det viktigt att ta reda på var lukten kommer ifrån och åtgärda problemet. Mindre mögelangrepp kan . Men när det blir på gränsen till för torrt för möglet blir svamparna stressade och avger en lukt. Vissa människor får inga problem av att vistas i en miljö där det finns mögel medan andra får symtom och kan bli sjuka. Symtomen kan till exempel yttra sig som huvudvärk, illamående, klåda och hosta. LISTAR MÖGELSYMTOM Det går inte att få fram vem som är ansvarig för den domänen men deras symtomlista överensstämmer med andra som jag har sett som är författade av funktionsmedicinare.


Vi är snart färdiga med din symtomlista , och den är viktig. Och så finns den typen av mögel som bildas när det är fuktigt i en organisk konstruktion och ventilationen är bristfällig. Dessa symptom är vaga, exempelvis att man ofta får hosta eller blir förkyld. Drygt en miljon människor i Sverige rapporterar besvär och symtom som de anser beror på inomhusmiljön.


Det är så kallade sjuka hus- symtom (SBS). Nuförtiden vistas vi dagligen många timmar inomhus, inte minst under tiden vi arbetar. På en arbetsplats som drabbats av mögelangrepp blir det oro och frågeställningar om vilka sjukdomar som kan uppstå akut eller .

Jag undrar om någon kan berätta vilka symptom man får av att bo i ett mögelhus ? Vi hyr ett äldre hus sedan två månader tillbaka och har varit förkylda i stort sett hela tiden. Visserligen går det mycket flunssor just nu, men vi tycker ändå det är konstigt. Med hjälp av en bra luftrenare förhindrar man på ett effektivt sätt att skadan förvärras och skapar tid för att hinna genomföra en mögelsanering. Luftrenaren förhindrar sedan att nytt mögel uppstår. De symtom som kan uppkomma akut vid inandning av höga halter mögelsporer i mögeldamm liknar de som förekommer vid . Oavsett vilken sort det är så är ändå problemet att denna typ av mögel producerar stora mängder gifter (toxiner) som är farliga för oss människor.


Precis som vi undviker möglig mat för att det kan göra oss sjuka så bör vi hålla oss borta från mögel i hemmet. Men till skillnad från mat som kan slängas så är det inte lätt att göra sig av med mögliga delar av huset. Lättare symptom som kan uppstå, om du har mögel i ditt hem, är hudirritationer, trötthet eller problem med bihålorna.


Till slut klarar man inte av att vara i närheten av små mängder mögel innan man får allvarliga besvär – och de allergiska reaktionerna blir mer och mer allvarliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения