tisdag 21 november 2017

Skorstensfri kamin värme

Sugen på att skaffa en skorstensfri kamin ? Här kan du läsa om fördelar. Den skorstensfria kaminen, som eldas med flytande ved (bioetanol), ser numera ut som en vanlig kamin. Men det finns stora olikheter. En sådan här kamin kan värma upp ett rum på kvm utan problem.


Bränslet i skorstensfria kaminer är bioetanol.

Det är en produkt som kommer i rinnande form eller som en gel. Bioetanol, eller denaturerad etanol som det också kallas, avger inga farliga avgaser, och gör det mycket lämpligt som bränsle inomhus. Det enda som bildas är koldioxi ånga och värme. Produkten är tillverkad av . En skorstensfri eldstad fyller sitt syfte via bioetanol, en vätska som inte ger farliga avgaser – bara koldioxi ånga och värme. I eldstaden förbränns bioetanolen och skapar lågor som ser ut som en öppen eld.


En timmes eldning kräver upp till en halvliter vätska, vilket kostar ungefär – kronor. Tumlade stenar förgyller. Vardagsrummets mittpunkt.

Med hjälp av gasolbrasor som energikälla får du snabbt och enkelt värme och mys utan krångel! Med hjälp av keramiska element fördelas sedan värmen så att du får en jämn värmespridning i rummet. Just formgivningen är kanske det som mest utmärker en skorstensfri kamin. Den största fördelen med en skorstensfri öppen spis eller annan eldstad är självklar, du slipper installera en skorsten.


Jämfört med traditionell öppen spis skapar en eldstad utan skorsten inte speciellt mycket värme. Trots den lägre verkningsgraden är en skorstensfri spis väl värt investeringen. Det finns numera skorstensfria kaminer i många olika utföranden och design.


Gemensamt för dem är att de sprider ljus och en behaglig värme , utan aska och sot. Om du vill kan du också sätta in en insatsbrännare i en öppen spis eller kakelugn. Möjligheterna är i det närmaste oändliga. Bra att känna till är att den här typen . En etanolkamin kallas ofta för dekorationsspis eller även dekorationskamin, just för att den används mer för sitt utseende än den värme den avger. Ibland hör vi även termen skrostensfri kamin , skorstensfri golvkamin eller liknande användas då man menar etanolkamin, även om skortstensfria kaminer inkluderar måna andra . Vi har även gasolkaminer för att ha inomhus som ger dig snabb uppvärmning och gjutjärnskaminer som gör det möjligt för dig att värma mat och dryck.


För att du ska ha nytta av din kamin oavsett om det är en gasolkamin eller skorstensfria kaminer och eldstäder har vi utmärkt bränsle så som ved och pellets. Vem har inte drömt om att krypa upp i soffan en mörk höstkväll, till värmen från en öppen spis? Nu är det möjligt för alla! Bastuspecialisten satsar på ett stort sortiment av skorstensfria spisar, som möjliggör en.


Ruby Fires är ett av de marknadsledande märkena inom kaminer som är utan skorsten.

Oavsett om ni letar efter något som skall ge extra värme eller dekorera en vägg, hörna i ert hem kan våra skorstensfria kaminer vara den rätta lösningen just för dig. Både våra små och stora eldstäder har en effekt på kW eller mer, vilket kan jämföras med en elektrisk eldstad som brukar ligga kring kW. Skorstensfria kaminer i Umeå. Elden har i alla tider varit en samlingspunkt för värme och trivsel.


När du väljer en skorstensfri kamin från oss får du en eldstad med design som passar ditt hem. Eftersom ingen skorsten behövs placeras den där du bäst njuter av eldens sken. Alla våra spisar är av märket Essenspis och är. Skön värme med lättinstallerade kaminer.


En dekorationsbrasa är enkel att installera och ger hög mysfaktor där den placeras. Tack vare enkelheten i att flytta runt den elektriska kaminen, kan du välja var den ska användas och njuta av värmen och det verklighetstrogna skenet i olika rum. Till skillnad från en vanlig eldsta . Handla enkelt och smidigt på nätet med hemleverans till hela Sverige. Välj mellan Vaunis utbud av skorstensfria kaminer och hitta lösningen för just ditt hem. Kontakta oss för info om möjligheterna med en eldstad utan skorsten.


Blir det varmt vid eldning? Ja, det blir en skön tillskottsvärme som beror på rummets storlek. Hur mycket värme som bildas beror på typ av skorstensfri kamin och effekten i dess brännare. Jag funderar på att köpa en Cambridge, men vet i princip inget om de är bra eller dåliga och om de avger speciellt mycket värme. Tacksam få veta mer av någon som har en sådan . Spisbränsle är flytande bioetanol som används för eldning i alla typer av skorstensfria kaminer och brännare.


När det brinner i brännaren bildas samma restprodukter som finns i utandningsluft, dvs koldioxi vattenånga och värme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения