fredag 24 november 2017

Tätningsmassa skorsten

Keramisk tätningsmassa till skorstenen som skapar ett nytt tätt skikt i skorstenskanalen. Till tätning av skorsten , rökrör, stosar, spisinsatser, grillar, öppna spisar mm. Tätar i tak, skorsten , rännor, stuprör m. För inom- och utomhusbruk.


Högelastisk: Medger fogrörelse upp till.

Mångsidig: God vidhäftning utan primer på de flesta material, inklusive bitumen. Fäster även på våta, glatta ytor. Huset jag nyss flyttat in i har en kamin och där reagerade jag på en sak, rökröret har en mindre diameter än rörgenomföringen in till skorstenen. Jag antar att detta är pga. Men jag är ändå lite orolig för att det ska . Fungerar oberoende av temperatur.


Murade skorstenar slits med tiden och till slut är inte rökkanalen tät längre.

Genom glidgjutning med keramisk tätningsmassa återställs och renoveras den murade skorstenen snabbt och effektivt. Rökkanalerna rengörs noggrant, och därefter appliceras ett fiberarmerat keramiskt bruk. Resultatet blir en skorsten med rök- och . Ventilationstätning genom glidgjutning passar murade ventilationskanaler och imkanaler. Använd SkorstensFolkets typgodkända keramiska tätningsmassa ! TÄTNINGSMASSA SIKAFLEX-291I.


Varan klarar BASTA-systemets baskrav gällande kemiskt innehåll Kan orsaka irritation i luftvägarna. Kan göra att man blir dåsig eller omtöcknad. Tixotrop 1K polyuretanbaserad tätningsmassa anpassad för marina applikationer som härdar med hjälp av luftens fuktighet till en hållbar . Man fäster då en dragkudde i ett kraftigt rep i botten av skorstenspipan och ställer sig ovanpå skorstenstoppen och häller ner en keramisk tätningsmassa (godkänd för ändamålet) samtidigt som dragkudden sakta dras uppåt.


Då fastnar tätningsmassan på väggarna på insidan av pipan och du får en tät skorsten igen. Spara pengarna till hantverkaren och gör jobbet själv. Se här hur du får det tätt runt skorstenen med hjälp av takpapp.


Vi börjar med en bedömning av din skorsten och väljer sedan lämplig metod för skorstensrenoveringen. Uppdraget kan till exempel bestå i att täta en skorsten , hitta lösningen på kondensproblem eller . Tiger-Tex är ett mycket effektivt skydd mot vattenläckage.

Varmahembutikerna finns i stora delar av Sverige och hjälper dig att täta din skorsten med insatsrör från NSP. Först rengör vi rökkanalen och efter det tätar vi med tätningsmassa. Precis som med metoden FuranFlex kan skorstensarean nästan helt behållas. Tätningsmassan appliceras på kanalväggen och bildar ett tunt lager.


Du får bra drag i skorstenen igen och . Montering av rund skorsten ovan tak. Då är det lätt att se om man kommit rätt eller om man behöver. Stryk asfaltklister mellan underbeslaget och takpappen och spika fast underbeslaget mot taket. Centrera skorstenen och skruva därefter fast distansvinklarna i både . Med tiden uppstår det skador och slitage inne i skorstenen som gör rökkanaler otäta.


En otät rökkanal blir underkänd av sotare och man får eldningsförbud. Vi är specialister på att täta otäta skorstenar och vi reparerar skorstenskanaler med typgodkänd tätningsmassa , keramiskt bruk, som appliceras medelst . Skorstensteamet i Skåne erbjuder skorstensrenovering och skorstensreparation. Vi gör gärna en kostnadsfri bedömning av din skorsten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения