tisdag 21 november 2017

Ventilation med värmeväxlare

Med ventilationsvärmeväxlare kan du vädra, men behålla värmen i huset. Olika typer av värmeväxlare. En värmeväxlare med hög verkningsgrad gör att energikostnaderna hålls på en betydligt lägre nivå än de annars skulle varit på.


Värmeåtervinning betyder helt enkelt att den uppvärmda . FTX – Ventilation med värmeåtervinning.

Från- och tilluftsventilerat hus med värmeväxlare i princip. Att minimikraven för luftflöden kan vara hälften för bostäder jämfört med andra lokaler där människor vistas är ofattbart. Om du bor i ett hus med självdragsventilation eller fläktstyrd frånluftsventilation är du beroende av vädret . Precis som du, så måste också din bostad andas och ventileras för att fungera. Framförallt för att du ska må bra i bostaden, men bra ventilation är också en effektiv basförsäkring mot fukt- och mögelrelaterade problem i ditt hus.


God hälsa är självklart ovärderlig, och just därför bör bra ventilation vara en av grundstenarna i . Sveriges största utbud av FTX aggregat för ventilation. Köp rätt FTX aggregat på Luftbutiken.

Med smarta FTX-aggregat återvinns upp till över av den värme som annars bara försvinner ut med ventilationsluften smatidigt som huset får en perfekt ventilation. Så här fungerar det: Innan den varma förbrukade inomhusluften blåses ut från huset passerar den en metallrotor ( värmeväxlare ) som är konstruerad så att . Hur fungerar FTX ventilation ? Här hittar du bra tips om FTX- ventilation med värmeåtervinning om värt att veta om installation och effekt innan du installerar. Regelbunden vädring skyddar hälsan och byggnaden. Detta är särskilt viktigt när det gäller värmeisolerade hus med väl isolerade fönster och dörrar.


Men: Vid öppet fönster går värme och dyr uppvärmningsenergi förlorad. Därvid värmer den förbrukade . Dålig ventilation är ett problem idag. Täta, felbyggda hus gör att vi ofta måste vädra för att få in frisk luft. Luften som då kommer in är inte bara frisk utan även kall och måste värmas upp, vilket kostar onödiga tusenlappar. Ventilationsaggregatet Canvac Q Air V2ger dig en bättre inomhusluft med sin unika inbyggda värmeväxlare.


Lösningen är ventilationsaggregat från . FTX har bättre luftkvalitet tack vare balanserad luftväxling med nästan inget undertryck i huset, vilket gör att inget läckage mellan tillförd och förbrukad luft påverkar inomhusmiljö negativt. All tilluft filtreras via Ffilter och med ett FTX system har du därmed kontroll på ingående och utgående luft. Vad är FTX- ventilation ? Förkortningen FTX i ftx- ventilation står för från- och.

Kompakt ventilationsaggregat med värmeåtervinning upp. Jämför priser och läs recensioner på Övrig VVS. Välkommen till PriceRunner! Så fungerar FX- ventilation. I ett FX-system ventileras alltså huset med hjälp av en frånluftfläkt som skapar ett undertryck i huset.


Den uppvärmda inomhusluften sugs in i kanaler och passerar en värmeväxlare som återvinner värmen ur luften innan den leds ut. Som värmeväxlare används i regel en . Luftbehandlingsaggregat med roterande värmeväxlare för enfamiljsbostäder och lägenheter. Värmeväxlare för Industriändamål s. Hölje med inåtvikt kant på tak- och bottenplåt.


Skärmplåt för samlingsrör. Enklare hölje utan skärmplåt. FTX-system är ett system där man använder värmen i frånluften för att värma den inkommande tilluften.


Dock så kräver systemet fläktar vilket gör den mindre effektiv än ett frånluftssystem utan värmeåtervinning. Denna typ av växlare är oftast tillverkade i aluminium men även plast förekommer som material till små värmeväxlare. I värmeväxlaren passerar frånluft och tilluft på var sin sida om ett antal plattor eller lameller.


Varannan kanal är frånluft och varannan är tilluft. Den varma frånluften värmer .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения