onsdag 29 november 2017

Jordvärme värmepump

Idag väljer många jordvärme som primär uppvärmning. Det är lätt att förstå varför: förnyelsebar energi - jordvärme utvinner ju egentligen energi som kommer från solen - som ger stabil värme under många år till mycket låg kostnad. En jordvärmepump är en fantastisk investering för både plånbok och miljö. Därför ser vi också till att våra återförsäljare är specialister på att installera jordvärme. Nedan ser du hur en typisk värmepump - installation går till, steg för steg.


Det valda exemplet avser en jordvärmepump.

Våra lokala återförsäljare har alltid det övergripande ansvaret och de väljer i sin tur kunniga . För att installera jordvärme (även kallad markvärme eller ytjordvärme) behövs ingen borrning. Istället grävs slingor ned på ungefär en meters djup. Du behöver inte vara orolig för att slingorna påverkar . Jordvärmepumpen - en energieffektiv värmekälla.


Värmen hämtas ur marken via en kollektorslang. Slangen grävs ned på en till en och en halv meters djup. Dec Eftersom både bergvärme, jordvärme och sjövärme kräver samma typ av värmepump , innebär detta att det finns många märken och modeller att välja mellan.


Du kan läsa mer om bergvärmepumpar under fliken i huvudmenyn.

Det innebär enkelt uttryckt att din värmepump har precis lagom kapacitet för ditt hem och att din slang är precis så många meter lång som krävs för att fånga upp tillräckligt med lagrad värme i marken. Oftast är det samma värmepumpar oavsett om värmen fångas upp i en energibrunn (bergvärme), på en sjöbotten (sjövärme) eller som i det här fallet, genom kollektorslang i det övre. Ja till sjö- och jordvärme.


Den energi som används är gratis, miljövänlig och hjälper till att minska utsläppen av CO₂. Bekvämt och flexibelt: En värmepump från CTC sköter sig i stort sett själv och det är enkelt att komplettera med . Oct Funderar du på om du ska välja bergvärme eller jordvärme ? Här reder vi ut och jämför de båda sätten att värma huset. Mar Energibesparingen är högre än för motsvarande luft-vattenvärmepumpar och tomtarean som krävs är mindre än för jordvärme. En överdimensionerad värmepump innebär att energibesparingen procentuellt kan bli ännu högre när energiförbrukningen ökar.


Sammanställningen visar . I Lycksele säljer och installerar vi luftvärmepumpar, luft-vatten- värmepumpar , bergvärme, jordvärme , kaminer, solpaneler och solenergi, isolering och infravärme i Vännäs. Planerar du att skaffa värmepump för mark, grund- och ytvatten? Då måste du anmäla det till miljö- och hälsoskyddskontoret innan du börjar installationen. Ska du göra en installation inom vattenskyddsområde räcker det inte med en anmälan.


Prata alltid med dina närmaste grannar så att inte borrhålen . Den sänkning av uppvärmningskostnad som en värmepump ger kommer över tid att betala tillbaka hela investeringskostnaden - man brukar räkna med att återbetalningstiden . Om man drar ifrån den el som går åt för att driva värmepumpen blir nettotillskottet ca TWh per år. Energiområdet är föremål för omfattande forskningsarbete och utvecklingen leder stän- digt fram till nya lösningar. Som exempel kan nämnas att det utvecklats en värmepump som inte bara utnyttjar berg- och jordvärme , utan .

Vi servar värmepumpar av alla märken och installerar ex. Thermia ytjordvärme, bergvärme, luft-vatten. Mitsubishi Heavy luft-luft mm. AC till bostäder och butiker.


Vill ni ha hjälp med vilken sort värmepumpar som . För att grundvattnet, vårt viktigaste livsmedel, inte ska förorenas av värmepumpsanläggningar, måste installationen göras korrekt. Anlita därför kompetenta och ansvarsfulla brunnsborrare och installatörer. Värmepumpen används for att utvinna energi ur luft, mark eller vatten. Bergvärme, jordvärme och sjövärme är exempel .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения