måndag 13 november 2017

Cop värde

Vad säger detta om energibesparingspotentialen? Läs detta inlägg för att få reda på mer om värmepumpen och dess verkningsgrad - hos oss på GreenMatch. Och hur kan du använda det för att jämföra mellan olika värmepumpar? Vid ett köp av värmepump vill du så klart ha en så effektiv värmepump som möjligt, för ju högre effektivitet en värmepump har desto lönsammare blir den.


Men när du jämför prestandan . Motsvarigheten vid kyldrift är EER-värde och SEER-värde.

På svenska kallas det ofta värmefaktor eller verkningsgrad. Naturligtvis måste en mindre mängd energi tillföras för att driva processen. För värmepumpar och frysar används nästan uteslutande elenergi. Här går vi igenom de olika värden som du kan stöta på, och vad som är viktigt att tänka på.


Och varför istället SPF- värdet ger dig den bästa. Därmed blir den också en avgörande variabel för att se hur mycket pengar du kan spara på att skaffa markvärme (mer här om fördelar med jordvärme). Funderar på att investera i luft-luftvärmepump i höst då vi har en eluppvärmd villa. Kan man avgöra hur bra varje modell är vid minusgrader genom att titta på Cop - värdet eller?


Notera skillnaden i framledningstemperatur.

Radiatorer kräver normalt sett högre . Jag undrar vad detta står för? Och finns det några andra viktiga värden man borde känna till vid köp av värmepump? I Sverige säger vi oftast verkningsgrad.


Men du ska inte stirra dig blind på detta värde, detta eftersom värdet är satt under optimala . SCOP-värde för Nibe F750. Ju högre siffra, desto bättre verkningsgrad. Tänk på att mätningen görs vid en förhållandevis hög utomhustemperatur och att en . Jag har sett i flera trådar att man avråder från att köpa en för stor pump p. Värdet är specifikt för mätpunkten och de rådande omständigheterna då och kan.


COP - värde för Nibe F750. Det är ett testresultat som talar om hur många kilowatt värmepumpen kan generera per förbrukad kilowatt vid en given utomhus och inomhustemperatur. Större temperaturskillnad mellan köldbäraren och värmebäraren betyder också att kompressorn har svårare att driva processen. Det leder till att Qc mins-.


Kanske skulle varit i värmepumpsforumet men. Har tittat på ett gäng olika pool värmepumpar. Har sett en del ange att det är vid grader i luften, men ingenting om vid vilken framledningstemp.


För varvtalsstyrda bergvärmepumpar finns det inga värden i tabellen. Ska inte förväxlas med årsvärmefaktorn.

Att mäta vid en punkt ger en felaktig bild av värmepumpens. Ovanstående tabell redovisar siffror för frånluftslöden upp till och med. Det är dock möjligt att utföra beräkningar för hus med större frånluftsflöde än så.


Q nom” skall dock det aktuella husets verkliga frånluftsflöde anges.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения