fredag 17 november 2017

Evaporativ kylning

Det finns olika sätt att befukta för att uppnå evaporativ kylning. Detta kan antingen ske genom att befukta luften direkt i rummet, eller genom befuktning i luftkanalen. I produktionsmiljöer används kylning direkt i rummet och bidrar till stora energibesparingar.


Denna kylteknik känner de flesta igen från mataffärer, som visas i . Condair erbjuder ett brett utbud av företag stora energibesparingar med evaporativ kylning.

Genom att kyla med befuktning kan du reducera din energiförbrukning jämfört med traditionell kylning. Det är samma kylningsprincip som kroppen använder sig av när fukt (svett) avdunstar och svalkar ned huden. Evaporativ kylning är Moder Naturs svar på effektiv klimatkontroll. Med låg energiåtgång passar evaporativ kylning perfekt för användningsområden där höga temperaturer och sänkta energikostnader är ett krav. Se hur evaporativ kylning ger produktioner energibesparing på ventilation.


Här är den naturliga kyltekniken . Vid evaporativ kylning av luft utnyttjas att luftens temperatur sänks genom att fukta luften med hjälp av vattenavdunstning från en våt yta som luften passerar.

Kylning är möjlig så länge luften inte är mättad på vattenånga. Den lägsta temperatur luften kan få med denna typ av kylning är begränsad av luftens våta temperatur, . Kylning anpassningar att djuren kan motstå ett större utbud av miljö-temperaturer än annars vore möjligt. Djur har ett antal mekanismer genom vilka de svalna sig i varma klimat, bland annat strålning, konvektion och ledning.


INDIREKT EVAPORATIV KYLNING. Att utveckla en evaporativ kylare som. Det fungerar genom att låta luft flöda över eller genom vatten, eller kuddar som har dränkts med vatten.


När luften strömmar över eller genom den våta området är det svalnat. De är billigare att installera , använda mindre el , ger konstant frisk luft och är bra för växter. Tyvärr evaporativa kylare har en rad nackdelar som gör dem inte passar för vissa användare.


Väg fördelar och nackdelar och besluta om förångningskylning . Systemet har kapacitet att distribuera. Högtrycksanläggningen för evaporativ kylning och . Oöverträffad temperaturverkningsgrad. Bäst i klassen med temperaturverkningsgrad på årsbas, även vid −°C.

Ger en oöverträffad LCC- kalkyl! Kostnadseffektivt kylsystem. Condair HEerbjuder ner till 12°C kyla och ett mycket ekonomiskt alternativ eller komple- ment till mekaniska chillers. Fortfarande finns det behov där . Mineraler och föroreningar stannar kvar i det evaporativa GLASdek-materialet och spolas bort med av- loppsvattnet vilket håller den totala luftbefuktningsprocessen ren.


Idealisk för evaporativ kylning. Finns i en mängd olika storlekar med. Exempelvis kan evaporativ kylning upprätthålla en säker temperatur för odling av växter i växthus. Ena änden av växthuset har ett rutnät av fibrer, såsom excelsior (fin, böjt, sågspån). Vattenledningarna i de små hålen i toppen av gittret.


Sorptiv kyla används i luftburna kylsystem där evaporativ kylteknik optimeras. Direkt evaporativ kylning innebär att tilluften kyls genom .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения