tisdag 28 november 2017

Spissvärta biltema

För kaminer och vedspisar. Skansens experter lär dig hur du på bästa sätt svärtar en spis med hjälp av spissvärta. Ger en tålig och vacker yta. Prisvärt inomhusklimat, roligare renovering och smart förvaring.


Klassisk svärta är på burk med en krämig konsistens som man lägger på med en svamp och som får en vacker gråsvart yta.

Den fyller bra ut i porer. När du använder spissvärta ska spisen vara avsvalnad. Spissvärtan var i början av seklet en stor produkt i Sverige.


Använd inte en borste med kopparborst . Allt från Viking till ”hemkokt” i mer eller mindre varje by. Så småningom försvann spissvärtan från butikshyllorna. Har en nyrenoverad ILO Piano och är sugen på att både lacka cylinder och topplock.

Några tips på förarbete och vad rekommenderas i färgväg? Vad tror ni om Biltemas motorfärg? Denna ska tåla upp till 1grader. Citat från: Snowy skrivet aug-kl 19:02. Jag menar själva plattorna.


Var hittar jag spissvärta ? ICA, biltema , clas ohlson, jula. Har börjat å fundera på å göra nått åt mina headers nu som ser väldigt tråkiga ut nu när allt det andra blir uppsnyggat eller nytt under huven. Vad finns det för alternativ? Antar att det måste vara nån ordentligt värmetålig färg eller liknande om det ska hålla. Har även hört att en del använder sig av spissvärta.


Men annars finns det något som heter spissvärta. Vet inte riktigt vad det består av , och om det har någon skyddande effekt. Kan ju vara värt att kolla på i alla fall.


Kocken på en båt jag var på för några år sedan oljade in stekhällen lite då och då med vanlig matolja.

Sen är det ju frågan om hur mycket huskur . Men ser väl fortfarande ok ut. Smetade in grenröret på alfetta gtvn med biltema spissvärta i vintras. Det finns spissvärta på tex. Funkar fint, ryker lite i början bara. Blästrade det rent och smetade in det.


Nu efter säsong skulle man dock behöva dra på lite mer då det börjar bli lite tunnt på vissa ställen. Klart bättre än färg som krackilerar osv, bara dra på nytt. Sökte lite men hittade inte mycket om biltemas hotpaint 6graders färg. Jag tycker att avgashuset på turbon ser så färbannat tråkigt ut, och har inget intresse av å coata det utan tänkte prova deras värmefärg men borde finnas dom som provat det innan och upptäckt att det suger? Stegband med dubbelhäftande tejp.


Blir bygga avgas i rostigt inte rostfritt, vill då lacka de i svart. Vart finner jag sån färg som tål så mycket värme? Svart coating på downpipen där det blir som . Jag får kolla upp Biltemas färg. Skall man kosta på en flamsprutning är väl problemet att hitta någon som gör det mitt i sommaren och inte alltför långt bort sad. Tips på företag i mälardalen (har googlat, men blir inte klokare för det)?


Spissvärta har ju används sedan urminnes tider på gjutjärnsspisar etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения