torsdag 16 november 2017

Vedpanna och värmepump

SMO med vedpanna , ackumulatortank och värmepump (flytande kondensering). Detta är ett principschema. EM1) kopplas värmepump och elpa- tron ifrån vid stigande temperatur på temperaturgivaren (EM-BT52) och startar åter vid sjunkande temperatur.


Självcirkulation genom värmepump förhindras av backventil (RM1). Alla värmepumpar med dess komponenter är testade innan de lämnar fabriken och de är förprogrammerade för snabb och säker installation. Att enbart elda när det är som kallast, minskar din års-arbetsinsats samtidigt .

Hösten är här och många passar på att mysa framför en brasa. Funderar du på att kombinera en värmepump med eldning? Vi tipsar om vad du ska tänka på!


Det är säkert många andra som har frågat detta men jag testar jag också. Skulle det vara möjligt att koppla in en ack-tank också som värms när man eldar? Behålla vedpanna vid montering av bergvärme?


Vedeldning -bergvärme samtidigt? Ingen värmepump mår väl av att vara avstängd längre tider. Om ni tänker hålla vedpannan igång med sotning, besiktning osv så gör några brasor då och då vid .

Komplettera den istället. Den nya värmepumpen dimensioneras för att täcka 80– av ditt totala värme behov. Att välja en värmepump som täcker 1 blir inte ekonomiskt. För el, olja, pellets och ved.


Den här installationen är idealisk för villor med vattenburen värme och el- eller oljepanna, men även ved- och pelletspannor. Vedpannor är perfekt för dig som bor utanför staden och har tillgång till ved. Det är faktiskt som man säger, veden värmer dig flera gånger. Installerar du en vedpanna från CTC, ingår Energyflex. Klicka på bilden så blir den större.


OBS att det är endast för extra toppvärm. CTC El-kombi har nått en gräns där den är i behov av att bytas ut. Luft- vatten- värmepump är nästan ett måste här nu. Fick en offert av ÅF för CTC, även fast jag kontaktat Thermia o begärt info från dem.


Säljer nu min värmepump komplett med värmeväxlare och expansionskärl. Värmepumpen är av märket ESA. Säljer också en Satermo keramisk underförbränningspanna.


Har vedpanna idag med ackumulatortank-med elpatron (7liter) och vattenburet elementsystem. Sänk kostnaderna genom att kombinera flera energi- och värmekällor! Miljövänligt och sänker kilowattimmarna betydligt - lär dig hur här.

Det är därför vi nu har en värmepump som förnöjsamt står och brummar vid ena kortändan av huset. Det ironiska i situationen var att vi köpte redan färdigklyvd ved just för att vi skulle slippa stå vid vedklyven, nu behöver vi klyva all ved både en och tre gånger och dessutom dela varje på mitten för att de ska . Pellets- eller vedpannan startas under vinterhalvåret när effektbehovet är större och solenergin inte räcker till. Vedpanna och spis för kök som ansluts mot systemtank.


Luft-vattenvärmepumpar hämtar värmen ur uteluften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения