onsdag 22 november 2017

Sten framför kakelugn

Denna pin hittades av Åsa Åberg. Hitta (och spara!) dina egna pins på Pinterest. Ingen aning, det låg en marmorskiva där innan, så jag tänkte (-eller inte alls kanske) att det skulle fungera. Alternativet är ju förstås att lägga ekparkett ända in och lägga kanske en plåtskiva ovanpå.


Eller en glasskiva kanske.

Funkar inte marmor alltså? Plåt eller klinker som gnistskydd på golv? Avstånd på klinkern framför kamin?


Krav på eldstadsplan för kakelugn ? Konsten att leva med kakelugnar - Byggnadsvårdsföreningen byggnadsvard. Vid tredje skiftet mellanvägg muras först en sten ovanför luckramen, se 3a. I övervåningens kök byggdes fortfarande en bakugn av tegel med eldstad framför.

På BAUHAUS erbjuder vi en mängd tillbehör till braskaminer och öppna spisar. Välj bland eldställ,gnistgaller, golvplåtar, skyddsgaller och mycket mer. På BAUHAUS hittar du garanterat ett komplement för din kamin eller öppna spis!


Tänk efter vilken form på mosaikplattan som bäst passar till rummet och kakelugnen. Se också till att plattan blir tillräckligt bred och djup för att fungera som gnistskydd. Få saker gör oss så harmoniska som att sitta framför brasan en kulen vinterkväll. Men det finns en uppsjö olika lösningar att välja bland.


This Pin was discovered by Åsa Åberg. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Vi kommer att lägga någon slags sten under och runt kaminen men vi kan inte bestämma oss för vilken slags sten vi vill ha.


Vi satte in en kakelugn , och den är ju tung. Vi kan hjälpa er med allt för att få en fungerande eldsta oavsett om det bara gäller en omsättning av en utdömd kakelugn eller om ni vill installera en ny kakelugn där det aldrig stått en tidigare. Vi utför uppsågningar i golv samt stenläggning, fundament för kakelugnen och tätar skorstenar som läcker eller monterar nya . Vi har ett stort urval av olika kakelugnar. Efter det att ni har valt kakelugn tar vi hand om allt arbete, från skorstenstätning, uppmurning, förstärkning och sten framför och under ugnen.


Omsättning och reparation av befintlig kakelugn.

Efter många års användande kan det bli aktuellt med att sätta om eller reparera kakelugnen. Man kan med fördel göra spishyllor, eller rent av att klä hela spisen med natursten. Stenen kan kapas till i större bitar som måttbeställes eller läggas som mindre plattor. Själva eldhärden ska vara gjord av eldfast tegel. Natursten är även lämpligt material för vedfack.


Valet av sten till beklädnad och gnistskydd – dvs plattan som placeras på golvet framför spisen – är främst en estetisk fråga. Vill du att rummet ska präglas av en mer rustik . Här säljer vi eldfast sten och tegel för din öppna spis. Swedish ceramic stove ( kakelugn ), ca. Få saker är väl så mysigt som att sitta framför en öppen eld och värma sig i mörkret och kylan.


Normalt sett sten , plåt, glas eller mässing. I vår glasverkstad i Göteborg tillverkar vi eldstadplan och gnistskydd i härdat glas som passar utmärkt framför en öppen spis, kamin, kakelugn eller annan eldstad inomhus. Bänkskivor samt sten framför kakelugn i Carrera marmor.


En kamin ska ha ett golvskydd för att skydda mot gnistor. Du kan välja på plåt eller glas. Plåtskydden är mm tjocka och glasskydden är mm tjocka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения