fredag 24 november 2017

Mögel kallvind

Information om fukt, avfuktare och mögel även kallat vindsmögel. Vi har samlat ihop en del från våra läsare och kunders sida inkomna frågor om problem med mögel på vind. Statistik visar att det idag är lika vanligt med mögel på vind som det är i krypgrund. Genom denna spalt kommer det in fuktig luft som kondenserar mot det kalla oisolerade taket på vinden och skapar möjlighet för mögel och rötsvamp att växa.


Anledningen till att man har byggt med denna konstruktion är att om det blir en . Mögel på husets kallvind.

Tyvärr har besiktningsmän i ren okunskap i många år sagt att det är ofarligt med mögel på kallvinden . Jag har skrivit på kontraktet för ett hus, när besiktningsmannen var uppe på kallvinden observerade han och jag att det var mögelpåväxt på. Kallvind från 70talet, mögel ? Frågor om mögel på vinrh:lfs-web. Sanering av mögel i krypgrund och på vind. Få upptäckter gör en husägare så upprörd och ängslig som en mögelfläck. Så har det varit under de senaste årtiondena.


Allt oftare har vi talat om mögelhus och det i en så negativ bemärkelse att mögel alltid förknippas med svåra rötskador, dålig lukt och direkta hälsorisker. Luktproblemen och de allergiska besvär .

Enkelt och lättfattligt om hur en vind fungerar, hur problem uppstår och vad man kan göra. Har du en fuktig vind kan fukten sätta sig i trä och isolering, vilket i sin tur kan orsaka mögel och röta. Skadorna brukar främst drabba yttertakets insida och takbjälkarna.


Har du redan mögel - eller fuktskador måste du ta reda på varifrån de kommer. Hör av dig till oss om du misstänker fuktproblem på din vind. Fukt på vind är ett vanligt problem. Varför uppstår fukt och mögel på vinden och vad kan man göra åt det.


Med tiden kan hela insidan på taket bli sotsvart. Oftast är det inte taket som är orsaken till att mögel får fäste på vinden, oftast beror möglet på att det är en felaktig ventilation i boendeytan som gör att . När man ska kontrollera läget på en kallvind så finns det några viktiga saker att titta på samt att mäta. Ser träkonstruktionen fuktig ut?


Förhindra problem med fukt och mögel på vinden med behovsstyrd ventilation. Finns det synliga läckor i takkonstruktionen? Av dessa vindar är utförda som kallvind med självdragsventilation. Reparera fukt- och mögelproblem i tak och vind. Om du inte hittar ett tillräckligt svar så maila mig på formuläret på startsidan!


Ventilerat, dvs med vind. Missfärgning, mögel , på yttertakspanelen .

Har din uteventilerande vind och problem med fukt och mögel ? Vi utför kontroller av din vind och kommer med åtgärdsförslag. Om det redan uppstått skador, som till exempel mögel eller röta, kan vi hjälpa till med sanering. Vi hjälper dig gärna med dina frågor, välkommen att kontakta ditt närmaste kontor! Fuktsanering och luktsanering i kallvind. Vi löser ditt problem med din fuktiga vind.


Grundproblemet löser vi med avfuktning på ett ekonomiskt och säkert sätt. Fler och fler kallvindar får problem med fukt och mögel. Ring oss så hjälper vi er.


Vindsvåning, i vardagligt tal kallad vind , är den del av ett hus som ligger precis under husets yttertak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения