tisdag 21 november 2017

Spissvärta

Spisfärg och spissvärta - Gamla rostiga järnspisar och annat järn inomhus kan behandlas med spissvärta så att det får sin rätta, svarta lyster tillbaka. För kaminer och vedspisar. Spissvärtan var i början av seklet en stor produkt i Sverige.


Det fanns många olika tillverkningsenheter. Allt från Viking till ”hemkokt” i mer eller mindre varje by. Så småningom försvann spissvärtan från butikshyllorna.

Den undanträngdes av gas- och elspisar som gjorde sitt intåg på marknaden. Hoppa till: navigering, sök. Skyddar spisen från att rosta när man värmer den. Finns flera fabrikat på marknaden med varierande innehåll, . Ger en tålig och vacker yta.


Prisvärt inomhusklimat, roligare renovering och smart förvaring. När du använder spissvärta ska spisen vara avsvalnad. Här säljer vi sprayfärg och spissvärta till din spis och kamin.

Använd inte en borste med kopparborst . FLYGSTADEN – BYGGNAD 110. Applicera med en fuktig trasa eller svamp. Eftertorka med en torr trasa. Svärtan är mycket lätt att applicera med mikrofiberduk eller Scotch Brite svamp.


MER INFORMATIONLägg i varukorg. Svensk spissvärta tillverkad utifrån traditionellt gammaldags recept och innehåller inga lösningsmedel, bara naturliga råvaror. Såvitt jag vet så är det spissvärta som gäller.


Finns i tub på ICA eller flytande på flaska hos spisförsäljare. Själv tycker jag den på tub är lättare att hantera. Sedan när den värmts upp drar den . Jag kunde tänka mig att man baserar det på linolja kanske? Jag tänker på som när man smider och doppar i linolja så det blir svart?


Men hur man får linoljan att bli spissvärta. Eller räcker det att pensla på? Välkommen in till Sekelskifte och våra tillbehör till gjutjärnsprodukter.


Flytande svärta för vedspisar och kaminer.

Vattenbaserad grafitsvärta för alla spisar och kaminer. Ferro- spissvärta är en traditionell produkt som tillverkats sedan början av århundradet. Ytan kan lämnas matt eller poleras blank.


Skaka förpackningen väl, grafitmjölet lägger sig i bottnen. Stryk ut spissvärtan tunt med borste eller pensel. Håll din vedspis fräsch och fin med spissvärta som ger en vacker och hållbar yta.


Vi har alla tillbehör du behöver för att underhålla spisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения