måndag 1 februari 2016

Glaslucka kakelugn

I vårt utbud hittar ni en mängd olika glasluckor och reservdelar som passar just er kakelugn. Klicka på bilderna nedan för att se detta tydligare. Reservation för skrivfel och prisändringar.


Har man turen att bo i hus med kakelugn är vinterkylan knappast ett bekymmer. Paul Hansson ger sina bästa tips på hur man dessutom kan trimma sin ugn så att eldandet blir ett sant nöje. Att bli med kakelugn , vedbock och glaslucka.

Med vedbocken går det lättare att tända och vedåtgången minskar påtagligt. I vårt sortiment hittar du Sveriges största utbud av kakelugnsartiklar. Nedanför hittar ni glasluckor, inner och ytterdörrar i nickel och mässing. Köp en glaslucka till din kakelugn.


Glasluckan Sverige är specialiserade på att tillverka glasluckor till äldre kakelugnar. Med en glaslucka på din kakelugn blir det möjligt att elda på ett säkert sätt och samtidigt se elden. Läs mer om vår glaslucka.


Fråga Hej, Jag undrar om ni känner till var jag kan köpa luckor till min kakelugn som är av glas, eller finns det överhuvudtaget? Jag förstår ditt önskemål om glasluckor – det är ju faktiskt väldigt trevligt att få se elden utan att släppa ut all värmen som gör bäst nytta inne i .

Jag hoppas att ni kan ge svar på följande fråga och att jag får ställa den. Man har renoverat vår gamla kakelugn. Tagit ner den och byggt upp den på nytt. Nu har vi som extra en glaslucka. Ska det vara så eller är det ett fel?


Kakelsugnsdörrarna är präglade med ett mönster. Att laga skador på en kakelugn - Vissa skador är vanliga på kakelugnar. De flesta är lätta att åtgärda själv, t ex glasyrskador, eller fog som släpper.


Vi kan hjälpa er med allt för att få en fungerande eldsta oavsett om det bara gäller en omsättning av en utdömd kakelugn eller om ni vill installera en ny kakelugn där det aldrig stått en tidigare. Vi utför uppsågningar i golv samt stenläggning, fundament för kakelugnen och tätar skorstenar som läcker eller monterar nya . Tillverkad av härdat glas och svartlackerat stål. Justerbara gångjärn som du hänger på dina befintliga gångjärn på kakelugnsramen. Du kan växla mellan dina originalluckor och glasluckan.


Till rund och fyrkantig kakelugn. Obs att luckan till rund kakelugn inte är välvd utan plan och man kan behöva ta bort . Att elda rätt i kakelugn är inte svårt, men det finns några saker som det är bra att tänka på för att dels få ut så mycket värme ur veden som möjligt, dels skona kakelugnen så att den håller längre, samtidigt som du inte riskerar att råka ut för rökgasförgiftning. Standard mässing med glaslucka 316×2mm.


KAKELUGN WK 4effekt 3- kW _ svart _ UTSTÄLLNINGSMODELL. Vedeldad braskamin av gjutjärn Keffekt 6-13kW med KOKPLATTA_ .

Vill du köpa en gammal, antik eller ny kakelugn ? Med många års erfarenhet i det genuina hantverket, tillsammans med mycket kompetenta medarbetare erbjuder vi hjälp med hela processen från val av kakelugn till den blir uppsatt och godkänd. Hos oss hittar du ett sortiment med reservdelar till din kakelugn. Besök oss redan idag för att ta del av hela vårt utbud. Ram komplett med glaslucka , flat.


Kakelugnsram komplett, flat modell art.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения