tisdag 17 oktober 2017

Liten dieselkamin

Fick en dieselkamin av en kollega i norge, den satt i deras vardagsrum och byttes nu ut mot en vedeldad kamin. Enligt tanten som bott där i alla. Warmvind startade man med hjälp av en liten skvätt rödsprit genom hålet med en liten kanna med pip, sen tog man tändstickan.


Fler än 5inlägg: Blev . Det mest effektiva och moderna värmesystemet för stugan utan el.

Wallas eller Safir Wallas Kamin 40cc för den lite större stugan, Wallas 26CC för den mindre stugan. Kan fås med Wallas fjärrtart. Med lång erfarenhet av energilösningar och hög service erbjuder vi endast kvalitetsprodukter till mycket bra priser. Wallas dieselkaminer Alltid torr och varm stuga! Utetemperaturen har ingen betydelse.


Finns på lager för omgående leverans fraktfritt. Den kräver ingen el, tar inluft underifrån och har anslutning för rökrör. Alla grabbar”,tillexempel Gustav på Muckle Flugga, Olof på Rudin, JohnpåKittiwake, Björn på Isa,har vedkamin ombord.

Men Lisa ärredareoch har stått emot. I somras gick Lisa till sist med påatt ersätta vår dieselkamin med en vedkamin. Och Toplicht i Hamburg har en liten nättkamin, bara 135mm bre vilket passarexaktidet . Jaha då har man hittat en liten smidig kamin!


Ca mått: 70x50x30cm, drar max 4L villaolja per timme och blåser ur sig 126gradig. Det är en väldigt simpel dieselkamin , en tank med självdropp ner i en skål där det brinner! Man får alltså tända manuellt då den inte går på el. Den suger kalluft undertill och . På bilderna syns det en liten spiral i mitten av brännaren, där bränslet sugs upp. Går denna att ta loss för rengöring?


Det finns en liten ögla i mitten av spiralen och till kaminen finns det en lång pinne med en krok i änden som skulle passa bra i öglan. Pinnen används också för att reglera vreden på . Norrlandsvagnar ha instruktioner även om det är äldre mod - prova att kontakta dem. Gällande alternativ så har.


Funderar på att införskaffa en diesel- eller fotogenkamin till tältkåtan. Någon som har erfarenhet av Julas fotogenkamin eller Etna dieselkamin ?

Diesel är billigare än fotogen, så det vore ju mer ekonomiskt i längden. Dessutom är det lättare . Visa tråd - Dieselkamin för stugan forum. El är dessvärre borträknat om det nu inte är i liten skala då strömtillförseln är medels skarvsladd från farbrors hus.


Om en normal vedeldad gjutjärnskamin behöver gå på hög effekt för att hålla det varmt och gott tvivlar jag MYCKET starkt på att en liten tältkamin avsedd för att . Liten (210x170mm), lätt, smidig kamin för grillkol, briketter eller liknade. Kan även eldas inomhus med spritbrännaren Z-aim Cozy, suveränt för vakjakt på vildsvin etc. Polar´n är lätt att använda som värmekälla utan att riskera att bränna upp kläder etc.


Fördel: billigt att införskaffa. Kan inte värma upp innan ankomst. Förvärmer med t- röd enligt instruktionen. Nu har jag provkört den och inte fått den att gå som den ska. Den brinner fint och ger SNABB värme.


När spriten brunnit ut så brinner dieseln bara med liten gul - och sotande - låga. Har kollat på Bildelsbasen och det verkar finnas en hel del på skrotarna. Men Dieselvärmare verkar kunna betyda många olika saker. Det jag söker är alltså en liten dieselkamin som kan värma luft. De jag hittar på skroten verkar vara till för att värma kylarvattnet eller själva bränslet?


Effektiv värmare som fungerar med flera bränsletyper, levererar hela 2kW och har justerbar termostat, bränslemätare, felindikator samt överhettnings- och flamskydd. Hittade en kamin på nätet Glenbrings. Glembring AB - kamin,värmare, dieselvärmare,fästelement,översvämningsskydoljeläns,båtvärmare Kräver ingen ström kan anslutas till vattenburen värme. En fotogenare kan man ju sätta ut i stuven och ändå dra in värmen i salongen.


Det får bli vinterns projekt att lägga på ritbordet, för till nästa år ska värmen i båten fungera felfritt för då ska det vinterseglas har jag tänkt mig! Nackdelen är att den är skrymmande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения