fredag 22 september 2017

Utanpåliggande skorsten

Vår skorsten är en helhetslösning – från skorstenshuv till anslutning av kamin. Välj mellan att installera den synlig eller inbyggd. Jag skall installera en braskamin i ett hus utan skorsten.


Naturligtvis är det problem med att hitta en bra dragning av skorstennsröret, så mitt förslag till installatören var att placera kaminen vid en yttervägg och dra en utvändig skorsten på gaveln upp till nocken (½ -plans hus). Du ska tryggt kunna lita på att skorstenen på ett säkert sätt transporterar bort rökgaserna från din kamin. Besök gärna vår webshop med skorstenssortiment av högsta kvalité till överraskande låga priser.

Ofta får jag frågor på hur högt över nock en skorsten måste löpa för att bli godkänd. Flertalet installationer som görs bygger fortfarande på den numera förlegade regeln att skorstenen måste vara en meter över nock. Detta gäller inte längre eftersom det var en norm som inte direkt är anpassningsbar till alla . Idag kan du med ganska små insatser få den skorsten du behöver. Bygger du från grunden kan du välja mellan en murad skorsten eller en i rostfritt stål. I ett färdigbyggt hus är stålskorsten ofta det bästa alternativet.


Det finns också ett stort urval av färger och modeller som går att kombinera med den eldstad som . Anpassa din skorsten efter behov med vårt skorstenspaket som du köper per meter, flexibelt och enkelt. Paketet består av en stålskorsten av högsta kvalitet speciellt framtagen och lämpad för vedeldade eldstäder som braskaminer, vedpannor och bastuaggregat.

Kaminexperten erbjuder skorstenar, skorstenar till kaminer och takhuvar bl. Schiedel – Europas största tillverkare av skorstenslösningar. I dag kan vi stolt säga att vi är proffs på att tillverka säkra skorstenssystem. En NVI - skorsten har en unik skarv med omlottisolering, marknadens tätaste (och nästan onsynliga) skarv samt mm syrafast innerrör – det gör den till marknadens säkraste skorsten.


Du kan även få den i valfri färg – varför inte en . Heat Control Guardian 1är ett säkerhetspaket som hjälper dig att elda på ett tryggt sätt och enkelt förebygga risken för överhettning. Inom detaljplanerade områden krävs bygglov om du ska placera eller ändra en utanpåliggande skorsten eller rökkanal på fasaden. Vi ser på din hemmamiljö och planlösning i valet av kamin. Vi installerar alla kaminmärken på marknaden.


Vi bygger schakt, flyttar golvvärmen eller gör håltagning i fasad. Vi garanterar att inspirera dig i processen. Jag behöver veta mer om installation och . I en del kommuner har de tillochmed krav på att skorstenen skall vara placerad mitt i huset i andra på annat sätt. Annars så skulle skorstenen ute bli så hög och behöva ha stöd (man måste ju upp en bit över taknock enl reglerna) och så tyckte vi att det skulle vara fulare med en jättelång skorsten. Vi lejde bort allt arbete, det enda vi fick göra själva var att måla spisen.


Spisen kostade nog runt . Följ med vårt arbetslag till en villa där vi installerar kamin och skorsten. Vi får vara med från början då kaminen. Meru har en hel stenbeklädnad på sidor och topp.

Kaminens vikt är 2kg och den lagrar därför en del värme som frigörs till rummet även efter att elden slocknat. Med ett stort utanpåliggande glas som täcker dörren blir insynen och effekten av elden påtaglig. Har gått och funderat ett tag nu på att installera en braskamin i vårt hus. Huset är ett plans hus och braskaminen ska stå på bottenplan.


Det blir en prefabskorsten, murstock saknas i vårt direktelshus. Får man göra en fullständig installation på egen hand ? Skorsten ska gå fritt på övre plan, i ett hörn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения