fredag 29 september 2017

Ac i bilen

Bra klimat i bilen är självklart för de flesta. Motormännen reder ut begreppen! Har din AC i bilen slutat fungera eller fått sämre effekt? Ett AC system behöver service för att fungera effektivt.


AC fungerar så kan en ac-service ge en ökad livslängd samt att du undviker onödiga kostnader och reparationer i framtiden.

Anslut burken till slangen, men rör inte kranen i detta läge! Anslut sedan snabbkopplingen till bilens lågtrycksport. Snabbkopplingen passar endast på lågtrycksporten så det inte går att förväxla.


Starta bilen och sätt AC reglaget på max samt fläkten på max. Läs av manometerns skala där ser du hur systemtrycket ligger . Vi Bilägare svarar varje vardag på en läsarfråga om bilar. Inget direkt namn, bilen saknar då helt enkelt AC.

AC kyler enbart luften kall, hur mycket reglerar du själv. Kan hostan vara efter AC :n i bilen ? Bilens luftkonditionering förklarad - Autobutler. Begreppet luftkonditionering i en bil . Här tittar vi på ett antal vanliga problem som kan uppst. Pollen, pälsdjur, kvalster och mögel är några av de saker som kan ställa till det för allergiker. Utrymmen med bra ventilation är viktigt för att minska . Stekhett ute - iskallt inne i bilen.


Din AC kan nämligen vara en riktig allergibov. En slarvigt rengjord AC riskerar att sprida både mögel, pollen och kvalster, säger professorn Leif Bjermer. Precis som bilen kräver AC -systemet regelbunden service och underhåll för att fungera problemfritt, gör därför en AC kontroll varje år för att åtgärda fel. Komplett service av din AC i bilen.


Kom in till vår fullt utrustade verkstad i Nynäshamn för en AC Service. Bilens klimatsystem ökar komforten och säkerheten. Trivseln i bilen, jämn temperatur och fuktighet påverkar bilförarens körförmåga och kondition. Det är enkelt att använda AC-systemet, men det behöver också service .

Det är ingen idé att snåla med AC :n i bilen , säger Bosse Bildoktorn Andersson. Klimatläggningen mår bäst av att köras regelbundet. Hur länge sedan var det du fick din bils klimatanläggning rengjord ? Med en AC - rengöring tas smuts, fukt och bakterier bort från systemet och luften inuti bilen blir renare . Det är ofta på sommaren man kör med ACn eller hur?


Vi har AC och ändå så drar bilen MINDRE när vi kör med den på sommaren eftersom det är varmt ute, inga vinterdäck etc. Så det är inte så att man får en chock när man läser bensinräkningen under de månaderna som man använder AC eftersom det är fler faktorer som . Jag fick berättat för mig om en person som enligt henne själv alltid fick ont i nacken när hon hade AC på i bilen (även om inte ACn var riktad mot nacken) och en annan person som enligt henne själv direkt blev förskyld när hon var i en kompis hus som hade AC på i hela huset (i ett varmare lan därav ACn) . Det visar en ny studie från ett tyskt forskarlag som undersökt luften i upp till tio år gamla bilar. Luftkonditionering i bilen kan minska förekomsten av bakterier, mögelsporer och partiklar med över procent. AC ) med jämna mellanrum är av större betydelse än vad man tror. Särskilt viktigt är det att ha ordning på den biten om du har husdjur eller småbarn, de är känsligare än oss vuxna.


Det samlas lätt fukt, damm och bakterier i systemet och bakterierna sprider sig sedan via luften som cirkulerar i bilen. HelaBilen i Malmö är certifierade inom AC , ECC och klima för alla typer av fordon. Att köra bil på sommaren utan luftkonditionering är en pina.


Men det kostar att vara cool i trafiken eftersom AC :n ökar bensinförbrukningen. Alternativet är att köra med neddragna rutor. Men det drar också mer bränsle på grund av det ökade luftmotståndet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения