onsdag 20 september 2017

Höjd skorsten

BBR ställer krav på höjd och placering på skorstenar för att erhålla en god funktion och spridning av rök- och avgaser. Skorstenens höjd har flera viktiga ändamål, bl. Plaats schoorsteen op dak. Utformning ska göras med hänsyn till anslutna eldstäder och eldningsapparater samt bränsleslag. En förutsättning är även att man eldar på ett korrekt sätt.


I dagens hus med mekanisk ventilation sugs röklukt lätt in.

Men generellt kan sägas att skorstenen skall vara minst meter ovanför takgenomföringen och nå över husets nock. Om kaminen och skorstenen placeras vid en yttervägg kan det innebära att skorstenen blir ganska lång på taket men det kan finnas omständigheter som gör det möjligt att ha en kortare skorsten , ex. Ta del av vilka regler som finns kring montering av kamin och skorsten. Här hittar du information kring bygglov, tillstånd och installationsanvisningar.


Vi planerar en tillbyggnad och har blivit varnade av kommunens arkitekt att det kan bli problem med vår skorsten på det befintliga huset, då vi. Höjd på skorsten för att inte störa grannens. Rök- eller avgaskanaler ska ha sådan höjd att brandfara inte uppstår och de ska vara anslutna till eldstäder och eldningsapparater.


Använd gärna vår mall för kontrollplan! Hur hög måste en skorsten vara?

Det finns flera faktorer du måste tänka på när det gäller skorstenshöjden. Förutom brandrisken och risken för att rökgaser kan återföras till din eller andras byggnader måste skorstenen ha den höjd som krävs för att ge eldstaden en god funktion. Då kan massan anges per volymenhet.


Mas- sa anges i kg – volym i m³, vilket ger oss ämnets densitet i. Tak kan vara farliga som arbetsplats. Det är viktigt att man följer de regler för skorsten som gäller. Många arbetsplatsolyckor . Vid fallhöjd över meter förses stegen med fall-skydd. Vid större skorstenar skall en plattform på minst x m placeras max m under skorstenens krön. Plattformen skall förses med räcke höjd meter.


Med fallhöjd avses avståndet från ståplanet till närmaste. Utstickande armerad skorsten max. Största avstånd mellan tvärstag:. Fasadritning behövs inte när en befintlig skorsten ska användas.


Vilken metod som passar bäst beror på vilken eldstad som är kopplad till kanalen samt kanalens dimension och höjd. Insatsrör innebär att ett rostfritt syrafast böjbart rör (runt eller ovalt) monteras i hela kanalens längd. Röret monteras normalt uppifrån och ner.


H- skorsten ø 90mm, höjd 4mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения