måndag 25 september 2017

Elda kamin

Vi visar dig hur du eldar på rätt sätt i din braskamin från Contura. Det är viktigt att rätt mängd ved andvänds vid upptändning av din kamin , se vår nya film. Sveriges ledande butiker och kedja för brasvärme.


Vi erbjuder braskaminer, kaminer, eldstäder, skorstenar, kakelugnar, vedspisar. Annars måste du lagra den en längre tid innan du kan elda med den. Ved erbjuds i både säckar och i större partier.

Eldar du kontinuerligt i din braskamin och har möjlighet att lagra några kubikmeter är det betydligt billigare än att köpa veden säckvis. Lär dig hur man eldar i en kamin på bästa sätt. När du väl vet hur du ska göra och vilka brännmaterial som är bäst går det snabbt och enkelt varje gång. Att elda rätt i din kamin ger stadigare och tryggare värme. Det sparar stora resurser för både dig och naturen.


Använd inte vått eller olagrat trä. Det är i själva verket säkert att elda i en rätt installerad och godkänd kamin som besiktigats av sotare, betonar han och påpekar att de allra flesta problemen uppstår genom felaktig hantering. Har du dessutom en braskamin som är äldre än tio år bör du fundera på att byta ut den mot en nyare modell, . Genom att elda korrekt i din kamin eller eldstad minskas sot- och partikelutsläpp vilket kraftigt bidrar.

Genom att elda på ett sätt som gynnar miljö, hälsa och plånbok kan du minska utsläppen med upp till procent och bidra till att luften blir bättre där du bor. Med topptändning halverar du utsläppet av partiklar från skorstenen samtidigt som veden utnyttjas mer effektivt. BildTÄND FRÅN TOPPEN – TRE STEG. Det bästa sättet att elda kan variera från kamin till kamin , det är därför viktigt att du läser eldningsinstruktionerna noga innan du börjar elda.


Alla träslag kan användas som bränsle men generellt gäller att hårda träslag är bäst att elda med. Men vi avråder dig från att skruva ner kaminen så mycket att det inte syns några klara lågor vid vedens avgasningsperiod för det leder till en sämre förbränning. Vad är bäst med att elda i kamin ? Det blir en skön värme som torkar ur luften. Sedan är det hög mysfaktor med elden.


Också mycket passande för att hålla värmen och en hel del jobb med att kapa och klyva ved. Hur skaffar du och förvarar . Vi har en ny kamin som står här och bara väntar på eldas. Det enda som fattas nu är en provtryckning. Min fråga är, får man elda innan den är. Detta ifall du skulle få soteld.


När det brunnit ut, och bara är lite glöd kvar, då kan du stoppa i mer så att det börjar brinna rejält igen. Så bör man elda , men vem orkar det i verkligheten. Oavsett vilken ved du väljer, mellanlagra den i inomhustemperatur ett dygn innan du börjar elda för ett bättre värmeutbyte.


När du tänder brasan är tändbriketter och björknäver effektiva hjälpmedel för att snabbt få igång en skön brasa.

I eldningsinstruktionerna till din kamin kan du läsa hur mycket ved som ska användas i . Nu kommer kylan och mörkret. I takt med detta börjar vi elda i våra eldstäder. Peter Sotares telefoner går varma med kunder som vill få sina eldstäder och rökkanaler kontrollerade. Få saker ökar vårt välbehag så som en varm brasa en kulen vinterkväll. Men en kamin kan också sänka värmekostnaderna och gör oss mindre beroende av el och annan uppvärmning.


Alternativen är många – från små kassetter eller lättare kaminer i plåt och gjutjärn till tyngre kakelugnar och murspisar . Här får du klara besked om hur du utnyttjar veden optimalt, begränsar föroreningarna och samtidigt får en problemfri kamin och eldning. Directions to this location. I Huddinge gäller det som kallas trivseleldning när du eldar med ve till exempel i din eldstad eller kakelugn. Det innebär eldning upp till fyra timmar per tillfälle och högst två gånger per vecka.


De här begränsningarna baserar vi på domar som avgjorts i mark- och miljööverdomstolen. Begränsningarna för att elda med ved . Räkna dock med att det tar lång tid innan investeringen i en vattenmantlad kamin har lönat sig, och att du måste elda ofta och mycket för att det ska löna sig överhuvudtaget. Har du redan en vattenmantlad kamin med ackumulatortank och vill komplettera med en värmepump? Då brukar det passa med en .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения