torsdag 28 september 2017

Glykol till solfångare

Här hittar du glykol till din solvärme och solfångare. Electrotec Energy - Det givna valet vid solvärme! Förutom de extrema temperaturerna, bör den även klara att förångas och kondenseras, utan att den bryts ned.


Tyfocor LS är Europas mest använda värmabärare . SV: Vätska i solfångaren, glykol eller olja.

Var kan man köpa detta billigast? Jag behöver ca 15- 16l vätska, alltså ca 5-8l glykol. Igångsättning efter tömning av vakuumsolfångare. Hur fylla solfångare på bästa sätt?


Glysofor solar har ett pH-värde på – och används som värmebärare i solfångare med både vakuumrör och plana glasade. Glykol Fernox Solar SPlastdunk liter. Solens strålar omvandlas till värme genom att solljuset får lysa¨på en matt, svart yta.

Värmen transporterasvidare med hjälp av en vätska eller gas och förs ner till en ackumulatortank som är fylld med vatten. På platser med kalla vintrar måste vätskan vara frostsäker, den kan till exempel innehålla glykol för . Hela absorbatorpaketet sitter i en välisolerad låda med en glasskiva framtill. Lådan kan monteras direkt på takets ströläkt och ersätter därmed tegelpannorna på samma yta. Vi erbjuder kompletta solfångarpaket som bl.


Skal man välja plana och vakuum solfångare ? Vad man ska välja beror lite på när man vill erhålla energi från solen . Solar Tekniks högeffektiva Vakuumrörsolfångare är en av dom mest effektiva solfångare som finns på marknaden och mest prisvärt! När man ser att allt är tätt och att det fungerar korrekt, så tömmer man systemet på vattnet och fyller på den färdiga blandningen av glykol och vatten. Etylenglykol – Effektivt rost- och frostskydd. Ett populärt medel för både rost- och frostskydd är etylenglykol. Den används ofta både till bilar på grund av den höga kokpunkten och som frostskydd i exempelvis solfångare.


Vi har allt du behöver av glykoler och glykolblandningar. Miljövänlig glykol speciellt framtagen för solfångare. P-har inhibatorer för att klara hög temperatur utan att brytas ner och är färdigblandad till med destillerat vatten.


Vanliga frågor om solvärme Är det någon speciell glykol man använder i solvärmesystem?

I solvärmesystem används propylenglykol (propandiol) blandat med vatten som värmebärare. Solfångare , täckplåtar samt infästningar bör kontrolleras en gång per år för att se att allt är OK. Propandiol är ett mindre giftigt (ofarligt) frostskyddsmedel. Värmebärarens fryspunkt bör kontrolleras varje höst. Används glykol görs detta enklast med en densitetsmätare.


Passa på att kontrollera pH- värdet med hjälp av indikatorpapper. Om pH-värdet är under bör . Fördelen är att vätskan inte behöver glykol som gör värmebäraren frostsäker eftersom systemet töms automatiskt på vätska vid både överhettning, när solfångaren inte levererar någon värme och vid frysrisk. Men självdränerande system är än så länge inte lika vanlig som traditionella solfångarsystem. Dels ska värmebäraren klara sol- värmesystemets högsta arbetstemperatur (upp till 200°C), dels skall värmebäraren klara den lägsta utomhustemperaturen.


Den vanligaste typen av värmebärare i ett solvärmesystem är en blandning av glykol (propylenglykol) och vatten. Glykolen är specialutformad för solvärme. VIlken storlek som behövs beror på längden och antalet solfångare.


Så vår eller kontakta oss för personlig dimensionering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения