torsdag 28 september 2017

Kylmedel ac

Fylla på AC själv har aldrig varit enklare. Vi har produkter som alla kan använda. Gör det själv kit för ac. Fyll din ac till rabatterade priser. Köpte några flaskor med R 134a kylmedel för att fylla på lite här och där.


Läste i instruktionerna att man absolut INTE fick ansluta till högtrycksporten.

Hur identifierar man högtrycksporten och var ska man då fylla. Nya lagkrav gällande AC i fordon. Här visar vi hur enkelt det är att använda våra produkter. I filmklippet använder vi Premiumslang och fyller i. I teorin ska en luftkonditionering inte behöva någon service eftersom det är ett slutet system, men i praktiken kan systemet behöva testas och eventuellt fyllas på kylmedel när problem åtgärdats.


Att kylmedlet läcker ut ur systemet kan bero på många saker och ju större mängd kylmedel som försvinner ju mer måste . Olagliga lösningar för att fylla på kylmedel i klimatanläggningar kan göra bilen till en brandbomb. Detta enligt en varning som Sveriges.

Men föreningen är lättantändlig, och LMU kemister har nu visat att förbränningen av kylmediet leder till bildning av den mycket giftiga gasen karbonyl fluorid. Har din AC i bilen slutat fungera eller fått sämre effekt? Ett AC system behöver service för att fungera effektivt.


AC fungerar så kan en ac -service ge en ökad livslängd samt att du undviker onödiga kostnader och reparationer i framtiden. Isåfall går det att bara fylla på den och sedan funkar det. Men, om det är som du beskriver så har köldmediet tagit slut på sommaren då AC ´n använts och då måste det vara en läcka nånstans. Då räcker det inte att fylla på. Och kompressorn skall inte gå om det är lite eller slut köldmedium , den skall ha . Ett ämne i köldmedlet, och som kan läcka ut, är nära besläktat med en.


Nedan beskrivs kortfattat de förändringar som införts. Förtydliganden kommer att fortlöpande publiceras. Fyllning av HC för GDS-aren.


Hur får jag tag i köldmedium ? Att få tag på R134a kan vara problematiskt. Det ingår i konceptet att bara en begränsad krets ska ha tillgång till mediet. Gammal klassisk strategi för konkurrensbegränsning alltså.


Nu ska vi inte vara ledsna för det. Ett bättre köldmedium finns, som .

Det handlar om axeltätningar för kompressor, o-ring tätningar och gummislangar. Kondensorn får dessutom (pga dess utsatta placering) ofta korrosionsskador. Både snabba och långsamma läckagen är alltså vanliga. AC tappat merparten av sitt köldmedium redan . Och ja, jag vet att detta inte är by the book.


RISLONE TRANSMISSION STOP LEAK. Stompant: 900:- återfås vid retur av cylinder. Köldmedium R134a i returflaska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения