måndag 7 december 2015

Öppen eldstad

Sådana skärmar placerades ofta runt en öppen eldstad för att ta bort det karaktäristiska kalldrag bakom ryggen som man annars kan känna när man sitter framför en brasa. Ett rum utan eldstad ansågs inte längre vara tjänligt som bostad. Nu har åkrarna förvandlats till en stor schaktplats med en sprakande eldstad i mitten. En eldstad är en anläggning där kontrollerad eld kan göras upp för uppvärmning, matlagning och andra vardagliga sysslor.


Värmepannan, till exempel pelletspanna, är en modern form av eldstad , med syfte att svara för uppvärmning och varmvattenproduktion. Letar du efter en antik kakelugn, modern öppen spis eller någon annan eldstad ?

Vi har Sveriges varmaste sortimentet: öppna spisar, eldstäder, braskaminer. Få ting är så hemtrevliga under hösten som en öppen spis där en brasa sprakar. Spisen i sig är ofta vacker, vilket bidrar till hemtrevnaden.


Den avger också viss värme, men hur mycket beror mycket på hur spisen är utformad. Med en insatskamin i eldstaden blir spisen både vacker och effektiv. Tändspjället ska återställas i utgångsläge, då det börjat brinna ordentligt i eldstaden.


Då lagrar eldstaden värmen och den försvinner inte rakt genom pipan ut till kråkorna såsom i en öppen spis. På BAUHAUS erbjuder vi en mängd tillbehör till braskaminer och öppna spisar. Välj bland eldställ,gnistgaller, golvplåtar, skyddsgaller och mycket mer.

På BAUHAUS hittar du garanterat ett komplement för din kamin eller öppna spis! PPEN SPIS ELKAMIN FÖR HÖRN VIT. Elegant eldstad för hörnet! Elektrisk öppen spis med två värmelägen som du placerar i ett av hemmets hörn.


En öppen spis förbrukar oftast lika mycket värme som den genererar. Med rätt insats kan du radikalt förbättra situationen och få ett mångdubblat värmeutbyte. En kassett är enkel att placera och finns i dimensioner för de flesta öppna spisar.


Täljstenskaminer Täljstenskaminen förenar braskaminens snabba värmeåtergivning . Det är något visst med en öppen spis i köket. Mys ned framför TVPlays egna brasa i jul. Contura iär svart och finns med lucka i glas eller gjutjärn. Med nyheterna ioch ifrån Contura är det möjligt att få både en exklusiv eldstad helt i sten och en energisparande värmekälla i ett. Du väljer om du vill ha en rak eller vinklad lucka, samt vilken av stommarna i sandsten, täljsten eller Contura artstone som passar ditt . I engelsk modell med riktig el utan rök.


Eldas med spisbränsle (medföljer ej). Om du eldar smart i din braskamin, öppna spis eller kakelugn så kan du i bästa fall halvera dina utsläpp, minska risken för soteld och spara dina pengar! Tänd i toppen är ledorden för den nya smarta eldningstekniken.


Kaminens storlek: H cm.

Med några få förändringar kan du göra stor skillnad för både miljö och hälsa. Se Naturvårdsverkets film . Att veta hur du ska elda är viktigt för att undvika bränder. Här får du tips hur du kan öka säkerheten när du eldar i öppen spis och kaminer. Med anmälan bifogar du förslag till kontrollplan.


Jag har en öppen spis utan något gnistskydd. Svar: Ett förslag är att du överväger att installera en braskaminsinsats. Vi är ledande i Europa inom utveckling och produktion av murspisar och kaminer. Se vårt stora utbud här - Nordpeis.


Konstateras att eldningen utgör en olägenhet kan krav på åtgärder ställas eller begränsningar av eldningen göras. I vissa fall kan bygg- och miljöavdelningen förbjuda eldning helt och hållet. Läs mer på sidan eldning i eldstad. Tänk på att lokala eldstäder som braskamin, kakelugn, vedspis, öppen spis , murspis eller annan .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения