måndag 7 september 2015

Vattenmantlad kakelugn

Vi har en nyutvecklad vattenmantlad kamin som fungerar på samma högeffektiva sätt som en vattenmantlad kakelugn från kakelugnspannan. Kakelugnspannan har ett vattenkylningssystem och fem långa rökgasgångar. Den har ett vattenmagasin på hela 2liter och effekten är kW. Den smartaste husägaren väljer en vattanmantlad kamin - det bästa sättet att sprida värmen i hela ditt hus. Julia utrustas med valfri Energikassett.


Jo, med en luftburen vanlig kamin värmer du rummet där den står, att få värmen att sprida sig tar tid.

W för att inte få för varmt i rummet. Du får ofta elda på effekt på ca. Outnyttjad kapacitet helt . Vi kommer bygga ett nytt hus snart och funderar på att sätta in en vattenmantlad kakelugn.


Värmesystem med vattenmantlad kakelugn och. Vattenmantlad braskamin, något att satsa på? Alla delar är tillverkade av skickliga hantverkare och till 1 i Tyskland.


Våra ledande innovationer och idéer om värmesystem, öppna spisar, kaminer och ugnar har redan övertygat kunder . Kopplas till ditt värmesystem eller med fördel till din värmepump.

De flesta vill ha en kakelugn i klassisk stil, särskilt om man bor i ett äldre hus. Men det finns även kakelugnar i modernare design som tilltalar dem som bor i nya villor, till exempel rektangulära kakelugnar som är anpassade till funkisarkitekturen, säger Mats Andersson, brasvärmespecialist på Eldabutiken. Kakelungspanna, är det en vattenmantlad kakelugn med andra ord? Hur funkar det, har ni ackumulatortank, cirkulationspump, varmvattenberedare etc? Hade jag inte haft vedpanna hade jag nog satsat på en sådan.


Ritning till vattenmantlad kakelugn ? Aduro Aduro 9-Aduro Morsö med bakugn 3kg. Att välja kamin, spis, braskamin eller kakelugn är ett grannlaga konststycke. En del har försetts med. Jag har eldat i en Contura braskamin i flera år.


Jag tröttnade på det för att så fort man slutade elda så försvann värmen. Sedan ville jag att veden även skulle värma tappvarmvattnet. Jag började söka på nätet efter en vattenmantlad kamin eller kakelugn.


Utan att gå in på i detalj hur detta system fungerar (kommer garanterat framöver då vi bestämt oss) så väljer jag att visa en bild på en vattenmantlad kakelugn. Ett vackert smycke i mina ögon och som passar bra in i ett hus på landet. Förutom i kakelugnsvariant så finns vattenmantlade kaminer i de flesta . Vatten lagrar, sprider MYCKET energi, en kakelugn är alltså inte rätt grej att värma och sprida värme.


Parallellt finns ett växande intresse för restaurering av äldre ugnar.

En modern kakelugn kan vara vattenmantlad för att kunna förse radiatorer med värme. En vattenmantlad kamin kan tillsammans med en ackumulatortank stå för hela husets värme och varmvatten. Köp en ackumulatortank som lagrar värme då får du den mest energismarta lösningen. Det som du tjänar på att köpa våra fristående eller inbyggda . Motsatt dagens vanliga vedkaminer som avger sin värme till luften ger vattenmantlade kaminer och pannor både värme i luften och värme till vatten som lagras i en ackumulatortank som förser dig med värme i huset gjennom elementen derf strålningsvärmen från kaminen inte når.


Vad menar vi egentligen när vi säger en smart vattenmantlad kamin? Det innebär att du får värme från kaminen i hela huset genom dina vanliga element.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения