onsdag 30 september 2015

Kostnad för pellets

Vi har precis köpt ett hus, med inflytt nu i Mars. Uppvärmningen är med pellets så jag är lite nyfiken av vad. Pelletskamin driftkostnad?


Här finner ni svaren på dom vanligaste frågorna om pellets och pelletseldning. Du kan också elda med pellets i en pelletskamin och då täcka en del av bostadens värmebehov. Det här är t ex bra för den som värmer bostaden med direktverkande el, som kan minska kostnaden för köpt värme med upp till om han skaffar en pelletskamin.

Hur mycket kaminen kan sänka . Nybörjarfråga: vad kostar en kWh när man eldar pellets ? Priset är betydligt billigare än exempelvis olja. Verkningsgraden, alltså hur mycket faktisk energi som utvinns ur ett ton, är 74 . När de flesta grannarna i området där Karin Thunholm bor borrade efter bergvärme valde hon att satsa på pellets istället. Den låga kostnaden för uppvärmning uppväger med råge den arbetsinsats som krävs.


Hos oss kan du beställa mm kvalitetspellets från Vida och Scandbio (-tidigare Agrol) i bulk eller säck. Alla priser gäller inklusive moms. Vi levererar normalt inom 5-arbetsdagar (se leveransvillkor), men beställ gärna längre i förväg!

Uppge alltid var på tomten du vill ha leveransen om du beställer på pall. Så vad kostar då pellets i praktiken? Ett ton pellets ger ungefär 0kWh energi, samtidigt som en genomsnittsvilla behöver ungefär 30kWh per år, även om det givetvis . Kostnad för pellets jämfört med ved.


Har nu eldat med köpt stjälpt björkved. Men vad är pellets egentligen och vad krävs för att kunna övergå till en pelletsanlägg. Energimyndigheten har tagit fram en Energikalkyl för villor och lägenheter där du kan föra in uppgifter från ditt hushåll och beräkna ditt energibehov, kostnader och klimatavtryck.


Du hittar till Energikalkylen genom att klicka på länken här. Med pellets vet du vad din bränslekostnad blir. De senaste åren har priset på pellets. Kompletterat med solfångare blir det allra bäst - då behöver pannan inte eldas på sommaren för tappvarmvatten. Om man summerar fördelarna med pellets är driftskostna miljöneutralitet, och inhemsk produktion viktiga.


Nackdelar kan vara behovet av ett större förrådsutrymme, kostnaden för pannan (dock kan befintlig oljepanna konverteras ) och visst behov av arbetsinsats så som tömning av aska och rengöring av insatsen. Lägger man en skatt på pellets är det ändå inte säkert att den slår igenom på priset. Blir pri- set för högt - eller om man från tillverkarhåll höjer priset för mycket - väljer marknaden andra alternativ.


Då står man där med kostnaden för en fabrik men utan kunder som vill köpa pro- duktionen. Man tvingas då sänka marginalen. Detta kan jämföras med priset på el som under en vinter kan variera kraftigt. SÄNKTA SKATTEKOSTNADER MED PELLETS !

När du vill värma ditt hem till en låg kostnad är en panna från NIBE en effektiv lösning som hjälper dig att skapa ett perfekt inomhusklimat. Hitta rätt produkt med vår produktguide.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения