onsdag 9 september 2015

Montera skorsten genom tak

Det följer oftast med monteringsanvisning när man köper sin kamin, och det enda man behöver ta hjälp med är en provtryckning när allt är installerat och klart. Här beskrivs de moment som ingår vid en normal braskamininstallation där man saknar en befintlig rökgång och även måste montera en ny skorsten. Följ med vårt arbetslag till en villa där vi installerar kamin och skorsten. Vi får vara med från början då kaminen.


Magnus går upp på taket och monterar skorstenen utvändigt. Montera ihop din kamin så långt det behövs för att montera Premodul skorsten ovanpå (alla steg finns i vår installationsanvisning).

Eventuellt inrede i kaminen eller tyngre beklädnader, som täljsten eller kakel, kan monteras på din kamin efteråt. Montering av arbetsbrygga till skorsten utan skorstenshuv. Centrera därefter pappskivan på golvet över markeringen för skorstenscentrum. Genom att loda från taket till hörnen på pappskivan kan rätt hålstorlek markeras i det lutande taket. Montera det till varje kamin individuellt anpassade startröret.


Vår skorsten passar de flesta eldstäder och kaminer och kan dras nära brännbart material. Skorstenen är flexibel och kan vinklas och dras snett inomhus så att du kan montera skorstenen på det snyggaste sättet. Vår skorsten installerar du på din kamin utan att behöva en befintlig murstock i hemmet.

Den levereras i en färdig byggsats med utförlig beskrivning. Från utbyggnadens tak är det meter för att skorstenen där skall nå upp till nockkanten, då antar jag att man även måste installera en stege på. Man får montera riktig papp upp på skorstenen sen plåt utanpå pappen.


Fråga vad de ska ha för totalpris om de både får leverera skorsten och montera. Avsedd användning: Skorsten för eldstäder med maximal effekt 1kW. Detta är speciellt viktigt när montaget avser en bakanslutning genom mellan eller yttervägg, där detaljerna.


Glöm ej att montera innertaksplåtar i golv och tak om skorstenen skall vara synlig i våningen ovanför. Innan du börjar montera din Permeter så bör sotaren kontaktas. Första röret är på plats och det är nu dags att mäta från ovankant på det första röret till in- nertaket. Av estetiska skäl börjar man vanligen med lite. Det uppsågade hålet genom innertaket skall vara mm för . Kontrollera att röret nu har sin rätta pla- cering och att det stämmer med röret under.


Delarna får inte sitta snett och lås- bandet skall monteras utan problem. Det ar enkelt att fa det vattentatt mellan skorsten och tak om man tanker pa denna detalj nar man murar (du kan mura in en bit tackplat i skorstenen). Det blir till att pula en del med.


Erhåller Du startbesked och besked om att kontroll får ske genom. Där det är aktuellt ska eldningsapparat vara försedd med anordning som hindrar eld att sprida sig genom eldningsapparaten till bränsleförrådet.

Har du en kamin på max kW med en skorstensanslutning på maximalt 1mm på ovansidan? Ska skorstenen gå rakt upp genom huset, utan krökar? Och vara minst meter lång?


Då är Modulex Classic den skorsten du ska ha. Grundsatsen Modulex Classic är komplett och ger dig cirka meter färdig skorsten. Alla ni som vill komplettera er uppvärmning med en eldstad behöver inte oroa er för att skorstensmonteringen är ett komplicerat ingrepp. Här hittar du bra tips, värt att veta och beskrivning om hur du installerar och monterar en braskamin och en rökstos i en skorsten.


Placeras kaminen vid ett trångt utrymme så kan man montera en skyddsplåt eller något annat material som inte är brännbart på väggen. Dock ej gips eftersom en. Nej det är meter genom takgenomföringen idag (inte meter över nock som jag inte skriver), och i de flesta kommuner över nock. Byggnader vars tak skall beträdas skall förses med skyddsanordningar som minskar risker för fall och personskador.


Vi har kunskapen för säkerhetsanordningar på tak och monterar godkända takskyddsprodukter. Vi montera all typ av taksäkerhet såsom, takstegar, takbryggor, räckesrör, fasadstegar med ryggskyddsbyglar, . Shingel läggs på underlagstäckt, slätt, torrt och stabilt underlag av trä.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения