torsdag 24 september 2015

Värmeväxlare ventilation liten

Regelbunden vädring skyddar hälsan och byggnaden. Detta är särskilt viktigt när det gäller värmeisolerade hus med väl isolerade fönster och dörrar. Men: Vid öppet fönster går värme och dyr uppvärmningsenergi förlorad.


Lösningen: Marley Friskluft- värmeväxlare för energieffektiv ventilation. Därvid värmer den förbrukade .

Detta är parvis arbetande ventilationsenheter med regenerativ värmeåtervinning genom värmeväxlare gjorda i den keramiska stenen Acuvent. Med hjälp av de mest moderna tillverkningsmetoderna, är det möjligt att utveckla. Då man önskar hög temperatur- och årsverkningsgrad av ventilationens värmeåtervinning, är ett ventilationsaggregat med roterande värmeväxlare den bästa lösningen.


Detta gör det lite dyrare än aggregat av äldre typ, men kostnadsökningen betalar sig på bara några år i form av minskad elförbrukning. Sveriges största utbud av FTX aggregat för ventilation. Köp rätt FTX aggregat på Luftbutiken. Med VL-1behövs två hål i väggen vid installation.


VL- 1är en lite kraftigare modell och kan ta en yta på upp till m² viket är betydligt mer än vad lillebror VL-kan.

Det gör den till det perfekta valet om man vill få in friskluft utan att behöva släppa in kylan i större ytor som t. Precis som du, så måste också din bostad andas och ventileras för att fungera. Framförallt för att du ska må bra i bostaden, men bra ventilation är också en effektiv basförsäkring mot fukt- och mögelrelaterade problem i ditt hus. God hälsa är självklart ovärderlig, och just därför bör bra ventilation vara en av grundstenarna i . Från- och tilluftsventilerat hus med värmeväxlare i princip.


Att minimikraven för luftflöden kan vara hälften för bostäder jämfört med andra lokaler där människor vistas är ofattbart. Om du bor i ett hus med självdragsventilation eller fläktstyrd frånluftsventilation är du beroende av vädret . De finns i första hand i enfamiljshus och i flerfamiljshus som har separata ventilationsanläggningar i varje lägenhet. Tekniken är enkel, där till- och frånluften . I en roterande värmeväxlare överförs värme mellan frånluften och tilluften.


Systemet är inte heltätt och det finns risk att föroreningar och lukt överförs mellan frånluft och tilluft. Det bör finnas en sk renblåsningssektor inbyggd som gör att luftöverföringen blir så liten som möjligt. Graden av värmeåtervinning kan regleras genom . I fönsterkarmen finns nämligen ett inbyggt ventilationssystem bestående av fläktar från ebm-papst, värmeväxlare och även styrelektronik. Här finns ett antal värmeväxlare att välja mellan.


Temperaturen på de olika systemen och aggregaten varierar med typ av värmeväxlare.

Självdrag fungerar lite olika vid olika utetemperaturer och drivkraften i ett självdragssystem utgörs av termiken. Korsströms, Motströms eller roterande växlare. Med andra ord så stiger alltså varmluften uppåt på grund av att den är lättare än den kalla luften. Förr i tiden drogs alltid ventilationskanalerna i skorstensstocken och när det eldades i spisarna och de kopplades till . Hos oss kan du hitta ventilationsaggregat av välkända tillverkare som Systemair, Fläkt Woods, Östberg, Heru, Flexit och REC Temovex till konkurrenskraftiga priser och hög kvalitet. Fördelar med FTX- ventilation.


Litet FTX-aggregat från Alnor med hög återvinningsgrad tack vare en keramisk värmeväxlare. Klurar på lite idéer kring ventilation i ett fritidshus där tanken tidigare har varit att köra en frånluftvärmepump (Nibe Fighter 100p) för. När man bygger så ställer Boverket krav på luftombyte genom någon typ av system, Då är det bra med en liten guide om ventilationssystem – så här tänker. Ett centralt aggregat som suger in luft utifrån via filter, vidare in i någon typ av värmeväxlare (roterande, platt eller motströmsvärmeväxlare ) där luften . Företaget etablerades för drygt fem år sedan och har sedan starten inriktat sig på decentraliserad ventilation.


Hjärtat i vår ventilation – Keramisk värmeväxlare Vi får ofta frågan hur vår bostadsventilation kan återvinna värme. En liten guide om ventilationssystem Energy Building decentraliserad ventilation. Välj Fabrikat på ditt ventilationssystem.


Klicka dig vidare genom att trycka på ”visa aggregat” (Scrolla inuti boxen för att se fler fabrikat) Alla priser är inkl, moms! När du beställer finns jag hela tiden till hands här för att du ska lyckas. Ventilationsshopen tipsar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения