torsdag 10 september 2015

Elda braskamin

Vi visar dig hur du eldar på rätt sätt i din braskamin från Contura. Det är viktigt att rätt mängd ved andvänds vid upptändning av din kamin , se vår nya film. Lär dig hur man eldar i en kamin på bästa sätt.


När du väl vet hur du ska göra och vilka brännmaterial som är bäst går det snabbt och enkelt varje gång. Att elda rätt i din kamin ger stadigare och tryggare värme.

Det sparar stora resurser för både dig och naturen. Använd inte vått eller olagrat trä. Hos Eldabutikerna får du hjälp av fackfolk – både montörer och butikspersonal.


Vi hjälper dig att göra en trygg och säker installation. Det är i själva verket säkert att elda i en rätt installerad och godkänd kamin som besiktigats av sotare, betonar han och påpekar att de allra flesta problemen uppstår genom felaktig hantering. Har du dessutom en braskamin som är äldre än tio år bör du fundera på att byta ut den mot en nyare modell, . Genom att elda korrekt i din kamin eller eldstad minskas sot- och partikelutsläpp vilket kraftigt bidrar.


Men i dag har vi lärt oss att elda förnuftigt och tekniken har de senaste åren utvecklats så mycket att vedeldning i kamin blivit mycket bättre för klimatet.

Allt fler skaffar moderna braskaminer och . Om du eldar smart i din braskamin , öppna spis eller kakelugn så kan du i bästa fall halvera dina utsläpp, minska risken för soteld och spara dina pengar! Tänd i toppen är ledorden för den nya smarta eldningstekniken. Med några få förändringar kan du göra stor skillnad för både miljö och hälsa. Se Naturvårdsverkets film . Off Topic: Nybliven husägare och efter att ha bott i lägenhet i alla år så är detta med braskamin något helt nytt för mig. Behöver lite tips på hur man eldar bäst och effektivast, hur man skall använda spjällen.


Vet att man skall ha torrt virke och det har jag. Testade att elda lite nu i helgen men tyckte inte . För att det ska bli så mysigt som du tänkt dig är det bra att känna till riskerna med att elda i kaminer och hur du undviker att det börjar brinna. Elda på rätt sätt och sota regelbundet. En av de vanligaste brandorsakerna i hus är kopplat till användningen av braskaminer och öppna . En braskamin där man felanvänder primärlufttillförseln bränner av c:a mer trä i timmen.


Samtidigt blir partikelföroreningen c:a 5-gånger högre per kg ved när braskaminen brinner med öppen primärluft. Alla träslag kan användas som bränsle men generellt gäller att hårda träslag är bäst att elda. Vi har en ny kamin som står här och bara väntar på eldas.

Det enda som fattas nu är en provtryckning. Min fråga är, får man elda innan den är. Men det är inte bara att slänga in ved och tända på. Braskaminer har på senare år blivit allt populärare för att skapa trivsel hemma. Rätt installera rätt eldad och rätt skött har du en säker källa till värme.


Brand kopplad till eldstäder är den vanligaste orsaken till brand i villor och småhus. Det finns fyra viktiga saker att tänka på när det gäller eldstäder: Köp rätt . Torr ved och modern utrustning – det är idealförhållanden för vedeldning. Förlåt att jag är hur korkad som helst, men alla säger att det blir billigare att värma upp huset om man eldar i braskaminen. Har vi inte alla en dröm om att ha en öppen spis, kakelugn eller braskamin i fastigheten som vi kan sitta framför under kulna höstkvällar?


Med tanke på hur energipriserna sticker i höjden är inte brasvärme enbart en mysfaktor, utan även en investering för att påverka . Tipset är att välja en modern, effektiv kamin med hög verkningsgrad och bra effekt men också att elda på rätt sätt. På så sätt får man ut mest energi ur kaminen. Elda din braskamin på miljömässigt och vedekonomiskt rätt sätt.


Bertil Svedberg säger att dagens . Tips om tändning, luftmäng osynlig rök, rengöring, träslag, lufttillförsel och något mer. Ska du bara elda för att det är mysigt passar en braskamin bra. En sådan är inte avsedd för att värma upp ett helt hus utan för att skapa en varm och trevlig atmosfär. Att använda en braskamin till att värma upp en större del av ett hus är förknippat med stor brandrisk eftersom den oftast inte är dimensionerad för en sådan .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения