fredag 18 september 2015

Fläkt att ställa på kaminen

Väggenomföring för innervägg. Avsedd för fläktar som fördelar värme från kamin mm. Längd 1mm, vid tjockare vägg komplettera med mer modulrör.


Sprider värmen vidare från kaminen ! Ansluts kaminfläkt effektiviserar kaminens eller den vedeldade spisens uppvärmning genom att cirkulera den varma luften ovanför kaminen ut i rummet. Tack vare det termoelektriska elementet drivs fläkten enbart av värmen från kaminen.

Fläkten placeras ovanpå spisen eller kaminen. Caframo, skaparna av Thermologi JOI är mest kända för sin unika Ecofan – fläkten som skapar sin egen el. Ecofan fördelar den varma luften från kaminen , vilket medför en ökad komfort och minskar bränsleåtgången, Thermologi JOI använder samma grundläggande teknik för att omvandla energin i ett enkelt värmeljus för . Enligt din beskrivning verkar det som du ställer fläkten framför kaminen. För att få den att snurra måste du ställan den på kaminen så att den värms upp underifrån.


Själva underdelen på fläkten måste bli ca. Du kan ställa din fråga till våra experter. Vi strävar efter att svara på alla frågor inom arbetsdagar.


Smartfan är en fläkt som ökar värmespridningen från kaminen.

Kaminfläkten är inte bara en. Med Ecofan på Er kamin ökar ni komforten i rummet och vedförbrukningen blir lägre. Men frågan är om en sådan fläkt verkligen fungerar eller om det bara blir en prydnad som samlar sot på kaminen ? Ja den drivs av differensen i värmen mellan kaminen och avkylningen ovan. Hade vi på något vis lyckats ställa den i vardagsrummet i stället hade den gjort varken till eller från. Värmespridning insatskamin, varmluftsgaller eller.


Njut av värmen från din kamin. Med en fläkt monterad på kaminen sprider sig värmen effektivt från rum till rum. Termostatstyrd - startar automatiskt när du eldar och stannar när elden falnat. Enkel att montera, även i efterhand med bibehållen uteluftsanslutning . SV: 499:- för värmedriven fläkt utan el.


Jag skulle vilja ha någon som sprider värmen lite bättre, men framför allt ned på golvet. Vet inte om den där funkar till det. En nyhet från i år är vår värmedrivna kaminfläkt. En smart fläkt som cirkulerar ut värmen från din kamin eller vedspis i rummet.


I denna film kan du se hur fläkten fungerar:. Jag hade problem med att det bildades en varm luftkudde vid taket i vardagsrummet och halvbra värmespridning i resten av huset trotts att jag har fläkt i braskaminen. Så du kan inte ställa den framför kaminen.

Har för mig att det bara fanns en modell? Så snart kaminen blir varm startar fläkten automatiskt och sprider värmen bättre i rummet. Resultatet blir ökad värmekomfort och mindre vedförbrukning. Den behöver ingen el och ingen installation – bara ställ. Nybliven husägare och efter att ha bott i lägenhet i alla år så är detta med braskamin något helt nytt för mig.


Behöver lite tips på hur man eldar bäst och effektivast, hur man skall använda spjällen. Vet att man skall ha torrt virke och det har jag. Testade att elda lite nu i helgen men tyckte inte det blev någon .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения