måndag 28 september 2015

Halvisolerad skorsten

Med en T-modul har du möjlighet att installera två eldstäder till samma skorsten. Fristående vinkelmodul bakom kaminen. På andra våningen har en annan färg valts på skorstensröret. Kamin med halvisolerad vinklad skorsten.


Avstånd till brännbart, skorsten - innerdörr.

SKORSTENSMODUL HALVISOLERAD 9MM SVART - Skorstenar. SAFEPIPE SKORSTEN GRUNDPAKET 1SVART. Halvisolerad vinklad skorsten. Var vill du ställa din eldstad?


Genomföring av bjälklag och väggkonstruktion. Inbyggnad i omslutande schakt. För att erhålla erforderlig stabilitet vid sidodragning skall skarven mellan yttermantlarna fixeras med st plåtskruvar per skarv.

Montering av skorstensmodul. Samtliga skarvar mellan den övre och nedre vinkeln skall fixeras med skruvar. Modulskorsten med PRISGARANTI, lämplig för bl. BIOMODUL isolerad stålskorsten: högsta värmeklass (T600), års garanti! Det enda som krävs är att det är ett fritt luftat utrymme runt den fullisolerade skorstenen på minst mm (för halvisolerad skorsten gäller 1mm).


Eftersom skorstenen skall gå upp meter över taknocken, är det ofta önskvärt att komma upp med . Normalt är en skorsten halvisolerad (mm isolering runt innerröret) i rummet där kaminen står. Premodulskorstenen går också att vinkla. Detta innebär att isoleringen runt innerröret är mm. En helisolerad skorsten ger bättre brandsäkerhet och man.


Skorstenen ger ett smäckrare och mer estetiskt tilltalande intryck, framförallt i kombination med mindre kaminer. Ytterdiameter 2mm (samma som halvisolerad 1mm skorsten ). Finns som standard i färgerna svart, vit och grå . I dag kan vi stolt säga att vi är proffs på att tillverka säkra skorstenssystem. En NVI - skorsten har en unik skarv med omlottisolering, marknadens tätaste (och nästan onsynliga) skarv samt mm syrafast innerrör – det gör den till marknadens säkraste skorsten.

Du kan även få den i valfri färg – varför inte en . Avsedd användning: Skorsten för eldstäder med maximal effekt 1kW. Bränslen: Lättolja, gas, ved. Isolerat eller oisolerat? Beroende på var i huset som skorstenen ska installeras kan du välja mellan oisolerade moduler och moduler med olika tjock isolering. I anslutning till eldstaden vill många av estetiska skäl ha en smäckrare skorsten och väljer då en sk halvisolerad skorsten.


Andra vill utnyttja värmen från. Du kan bygga in en fristående vinkel i ett schakt. Med denna lösning döljer du skorstenen. Med halvisolerade skorstensvinklar kan du sidoförskjuta skorstens- dragningen i . Helisolerad modul får monteras utan schakt i småhus när rökgastemperaturen inte överstiger 350°C.


Vid högre rökgastemperatur om max. Den oisolerade startmodulen är ett alternativt val till halvisolerad startmodul, som måste anges vid beställningen. C får halvisolerad modul placeras min. Vid utbyte av gammal braskamin och skorsten finns ofta ett stort hål i innertaket. Täckplåten, som är 600x6mm är avsedd att täcka hålet.


I täckplåten finns ett fyrkantigt hål, 310x3mm. Man tycker ju att det vore bra för vinden att bli lite uppvärmd - men hur blir det med skorstensdraget? Dessutom blir det två graders vinklar uppe på vinden.


Diamater på skorsten 1eller 130.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения