onsdag 5 augusti 2015

Lysfotogen värmare

Olof Nordell FF1(ej verifierad). Enda rekommenderats fotogen för Wallas-Marin värmare är Neste Oil Valopetroli ( fotogen ) idag. Närmäste Neste Oil Valopetroli försäljning plats kan man hitta från här.


Kan man blanda frostskyddsvätska i lysfotogen ? Ja, men den måste vara avsedd för bilar med bensinmotor. Vätskan ska innehålla isopropanol, och inte .

Lampolja kostar 30kr för en liter, för dyr! Effektiv fotogenvärmare som är försedd med tippskydd och godkänd av Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut. Lysfotogen och lampolja, kan man givetvis ha i fotogenlyktan, men vad har man för brännare om man vill värma t. Vad för värmare ska man ha för att få bästa verkningsgrad? Bild Mina än så länge 10l lysfotogen.


Förvaring av fotogen och. Diesel eller Fotogenvärmare? Vid beställning av värmare ingår det monteringssats med tidur.

Alla våra värmare är testade vid -45°C. Bränsleförbrukningen är så låg att en tank på eller liter räcker för att värma upp din båt i flera dagar. Vid utformningen av denna modell har man särskilt fokuserat på den låga strömförbrukningen som endast . Efter att ha läst att man skall köra Statoils blå fotogen i wallas-.


Men hos min närmsta statoil station fans ingen sån att köpa. Där säljer dom mest korv 1. Så frågan är vad ni kör era värmare på? Billigare fotogen till värmaren? Jag kör med en Fotogenvärmare av märke Anslut från Jula och nu var det dags att byta veke.


I bruksanvisningen står det att veket ska ställas. Jag har en POD värmare (i princip en stor fotogenlampa med värmeväxlare) och den funkar jättebra med diesel, likaså använder jag diesel i en lampa och det varken osar . Det blir varmt och torrt i båten. Den var urkopplad när jag köpte båten för år sen, lämnade den på service som kostade en slant, men den har funkat felfritt sen dess.


Drar inte farligt med varken ström eller lysfotogen. Den tar också friskluft utifrån och blåser in i båten så det är . Fotogen är inte så vanligt längre som köksbränsle etc och även tändvätskor till kolgrillar är på väg ut då det finns elektriska tändare. Statoil säljer inte längre Statoil blå lysfotogen utan i stället campingparaffin men det har blivit rätt dyrt.

Det finns tydligen fotogen på tapp i Norge, men då ska man köpa bra mycket för att resan ska löna sig. Biltemas lysfotogen kostar nu . Sen finns det ju flygfotogen men det vet jag inte var jag kan skaffa. Men det borde alltså inte vara någon skillnad vad gäller avgaserna från diesel och fotogen i en värmare ? Jo, det är ju inte helt tätt. Campingparaffinet har en lägre flampunkt än vanlig lysfotogen.


Denna värmare är mycket kompakt och har det mesta inbyggt som du behöver: bränslepump, manöverpanel och varmluftsgaller. Lysfotogen som är extra ren för bästa förbränning. Värmaren är därför mycket . Till fotogenvärmare, värmare Säljes enbart i butiK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения