fredag 7 augusti 2015

Rökgasfläkt öppen spis

Draget i skorstenen till din braskamin eller öppna spis regleras med en elektronisk styrenhet kopplad till rökgasfläkten. Rökgasfläkt till din braskamin eller öppna spis. Med en exodraft- rökgasfläkt installerad på din skorsten har du kontroll över din eldstad och styrningen av draget. Slipp sotiga rutor och röklukt. Köp rökgasfläkt för ökat drag i rökkanal hos ventilation.


En rökgasfläkt behöver du när du har för dåligt drag i skorstenen.

Fläkten skapar ett snabbt drag och på så sätt undvikes sotfläckar och rökläckage och det blir enklare och säkrare att tända en brasa. I vart fjärde hem med braskamin eller öppen spis uppstår det problem när brasan ska tändas. Några av de vanligaste problemen är: Besvär vid tändning. Om du har problem med att tända kan det bero på att du använder fel bränsle eller på dåligt drag i skorstenen.


Förbättrar drag i kaminer, ugnar och öppna spisar. Inga ingrepp krävs därför på själva skorstenen. Fläktens låga profil gör den till en diskret kompakt . Draftbooster är en ny skorstensfläkt som är lätt att installera.


Rund rökgasfläk av gjuten aluminium med horisontell avluft.

Tål temperaturer på upp till 2ºC. Monteras ovanpå skorsten, och är enkel att öppna för service. Exodraft rökgasfläktar är avsedda för både öppna och slutna eldstäder. Används med stängda vedeldade braskaminer då draget är dåligt. Den ger mindre rök i rummet och effektivare och renare uppvärmning.


Planerar att sätta in en braskamin med tillhörande skorsten (det finns ingen murstock i huset). I en av offerterna som jag fått in står det att ev. Vid en följdfråga vad det i så fall skulle kosta så visade det sig att det går på 17.


Men jag undrar ju då hur det fungerar i kombination med mekanisk. Med ett rökgasfläktsystem från exodraft kan du reglera skorstensdraget efter dina behov vilket ger dig ett optimalt skorstensdrag innan du börjar elda. Detta ger dig mer tid att njuta av full komfort framför en varm eldstad eller braskamin. Installera en exodraft- rökgasfläkt på din skorsten och ta kontroll över din eldstad och styrningen av den. Du får den perfekta brasan och kan njuta av din öppna spis eller braskamin under hela säsongen utan problem.


Nu är det slut med sotiga glasrutor, röklukt och svårigheter . CF1C är konstruerad för att öka draget i rökkanaler. Aggregatet används tillsammans med braskamin, öppen spis , villapanna m. CF 1C är tillverkad i rostfri plåt och tål 200°C. Det är mycket lättinstallerad och har mantlad kabel mellan kopplingsdosa och fläkt.

Enkel att öppna och rengöra tack vare swing-out design. Skorstenen från din öppna spis går idag upp över tak i en egen rökkanal. Vridreglaget för rökgasfläkten skall vara vridet längst mot höger så att fläkten går med minsta hastighet. Spjället i skorstenen skall vara stängt.


För ventilationens skull bör du ha så många friskluftventiler vid fönstren öppna som möjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения