torsdag 27 augusti 2015

Inomhusgivare ivt

IVT Neutral rumsgivare NTC. IVT :s Anläggningsgivare NTC med molex. Vi bor i ett år gammalt hus i ett gruppbebyggt område med i stort sett likadana hus.


Vårt system består av en IVT 4med utomhustermostat. Installera innegivare till IVT 495? Om inte byt ut den mot en ny. Rumsgivare IVT Greenline C7?


Andvända inomhusgivare till bergvärme eller inte. Tips till dig med bergvärmepump som. Bergvärmepumpar styrs oftast via en utomhusgivare och ibland är anläggningen kompletterad med en inomhusgivare. Hitta manualer och dokument till din värmepump och sök bland frågor och svar.


IVT Värmepumpar Du har just köpt en helt ny värmepump. Mitt i vintern upptäcker du att det inte blir riktigt varmt inomhus. Här listar vi de vanligaste orsakerna och några enkla åtgärder som du kan göra själv innan du ringer efter hjälp.


Tipsen avser i första hand bergvärmepumpar och . Monterade en inomhusgivare på värmepumpen för att få bättre kontroll på värmen i huset. Använde en äldre givare där NTC-motståndet byttes ut mot en som passar till den IVT -modellen som är i huset. Provade under några veckor med bra resultat.


Gav sedan bort den till grannen som har samma typ av . En granne som nästan samtidigt installerade bergvärme valde att även ha en inomhusgivare och har bara haft avvikelser på en halv grad under vintern. Hur har ni hos er och har ni även en inomhusgivare eller inte? Om du har en IVT så kan du få uppgifterna jag kör på. Du kan till exempel reglera temperatur för värme och varmvatten. Med vår snabbguide kommer du enkelt kunna komma igång att använda . Hoppas att någon i gruppen kan hjälpa mig.


Problemet är att pumpen endast klarar av antingen eller, dvs antingen inomhusgivare eller . Temperatur mätt på nedre delen av varmvattenberedaren . Det varierar också hur väl anpassat för inomhusgivare reglersystemet är från början. Personligen har jag inte sådär jättelysande erfarenheter av IVT 4så åtminstonde den modellen ska du undvika. Håll dig till kända märken som Nibe, CTC, IVT (kanske, fast fan vet, jag är långsint ;) . Inställning av rumstemperatur.


Förutsätter monterad inomhusgivare , extra tillbe- hör). Som komplement till utomhusgivaren kan även inomhusgivare monteras. Denna påverkar värme- kurvan genom att öka eller minska framlednings- temperaturen för att anpassa sig till inställd inomhustemperatur. Men enbart utomhusgivare är sällan tillräckligt för en korrekt reglering.


Utomhusgivaren känner av utetemperaturens svängningar. VP har även inbyggd inne temp givare i frånluftskanalen som den styr efter så du måste lura båda givarna finns tyvärr ingen extern ingång på denna för att typ sänka temperaturen. Har endast en utomhus givare inkopplad och ingen inomhus givare.


Skaffa en inomhusgivare så får du en jämn och fin temperatur, kostar ett par hundra kronor och kopplas in med en vanlig teletråd så avståndet bör inte vara några större problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения