torsdag 13 augusti 2015

Luft och värmeflyttare

Flyttar värme från ett rum till ett annat. Värmeflyttare , värmeförflyttare, luftflyttare, luftförflyttare - kärt barn har många namn. Med hjälp av värmeflyttare eller luftförflyttare kan du få till en bättre värmespridning i huset. På så vis kan du utnyttja en energieffektiv värmekälla, som en luft -luftvärmepump, i större utsträckning och spara mycket energi.


Har du för varmt i rummet där din kamin står eller luft - luftvärmepumpen kan du med hjälp av en värmeflyttare skicka den varma luften till de kalla rummen.

Fresh produkter för värmeåtervinning och värmeflyttning hjälper dig att fördela överskottsvärme på ett effektivt sätt. Du sparar både pengar och får ett behagligare inomhusklimat. Dr Luft ger dig svaren du behöver under Flytta värme. Varmare luft i hela huset – välj värmeflyttare. Perfekt för öppenspis eller braskamin.


Här är det kompletta paketet för dig. Trött på att värmen är ojämn värme i hemmet?

Vi erbjuder dig värmeflyttare. Få en jämnare spridning av värmen i ditt hus . Kan jag använda en värmeflyttare för att suga luft från övervåningen och få ner värme i källaren? Svar: Vårt råd är att suga i källaren och blåsa in i sovrummen.


Kanaldimension för sugdon i källaren: 125mm för att övergå till donstorlek 160mm. Dimension som bör användas för anslutning till fläkt där luft från . Ibland är lösningen att man drar några rör på vinden och ibland räcker det med ett hål i väggen. Den varma luften luften söker sig hela tiden uppåt och har ofta en tendens till att ”fastna” och inte automatiskt sprida sig. Det finns en hel uppsjö av fläktar att välja bland.


Du bör fråga en vvs-man om råd när det gäller fläkten eftersom denna skall anpassas efter vilken temperatur inluften har och hur många kubikmeter luft den skall flytta. Vanliga standard kanalfläktar i dimension 125mm och 160mm är vanligast förekommande. En värmeflyttare är precis vad det låter som - någonting som flyttar värme. Närmare bestämt en apparat, som flyttar luften i huset och på så sätt bidrar till en bättre värmespridning.


Kanske har du en kamin eller luft - luft värmepump som genererar mycket värme över en bestäm liten yta. Värm inte upp gammal förbrukad luft utan tillför ny frisk luft via ventiler och värm sedan upp den med hjälp av en kamin. Se till att överluften i huset fungerar.

Med överluft menas att luften skall kunna cirkulera fritt mellan rummen i bostaden. Denna cirkulation är viktig för att luften skall kunna ta sig från friskluftsventilerna i . Värmeförflyttare Flexit 100X är en komplett produkt för förflyttning av luft mellan olika rum, används för att ta tillvara värmen från braskamin, uterum eller andra utrymmen där det finns överskott på värme. Kan monteras i både vägg och tak. Monteras med fördel i närheten av en värmekälla för effektivare . Nån som känner till en sådan lösning?


Jag vill alltså slippa en surrande fläkt i vardagsrummet men samtidigt suga ut den varma luften ovan murspisen till den angränsande hallen som alltid känns lite för sval. Datorfläkt som värmeflyttare ? Riktning på värmeflyttare ? Ett vanligt problem som uppstår i hus är ojämna temperaturer i rum, mellan våningar med mera. Airmove förflyttar luften och skapar cirkulation, vilket innebär att värmen förflyttas. Helt perfekt när man eldar i braskaminen och vill få ut ännu mer värme i rummet eller hela huset.


VÄRMEFLYTTARE FRÅNLUFTFLÄKT INTELLIVENT CELCIUS. Intellivent Celsius är en helt ny typ av värmeflyttare. Med en unik design, användarvänlighet, lång livslän låg ljudnivå, rensbarhet, inbyggd termostat och låg energiförbrukning, sätter den en helt ny standard . Friskluftsventilerna behövs för att kunna leda in lika mycket ersättande färsk luft utifrån som ventilationssystemet för ut. Under de kalla dagarna kan man förminska mängden med.


Med Mobair- friskluftsventilerna . Installation skall ske av behörig elektriker. Värmeflyttaren kan även användas som frånluftsfläkt i toalett med grundflöde och forcering via lampströmbrytaren. Om du vill nå utrymmen med varm luft där luften normalt inte tar sig in själv är en värmeflyttare lösningen. Som exempel kan nämnas en från en korridor eller hall där . Termostatstyrd fläkt som transportera genom vägg eller tak.


Liksom VTB lämpar sig produkten för ett användan tillsammans med en central värmekäl braskamin eller värmepump. Blått ljus för en kall läcka och rött ljus för varm luft – bara peka och skanna. Med en värmeflyttare flyttas den varma överskottsluften från rummet med bras- eller pelletskaminen till andra rum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения