måndag 31 augusti 2015

Kretskort material

Ett mönsterkort (ibland tryckt krets i äldre litteratur) är en platta av ett isolerande (eller isolerat) material med ett mönster av elektriska ledare. I facklitteraturen förekommer även den engelska förkortningen PCB (printed circuit board). Med benämningen kretskort menas ett mönsterkort med påmonterade elektroniska . Sverige har traditionellt haft en mycket stor gruvindustri, och framförallt varit stora exportörer av järn och järnmalm genom historien.


Ett av våra gruvsamhällen finns i Boliden, där metallföretaget Boliden AB har sina rötter.

Precis som alla företag måste göra som vill överleva, har Boliden dock utvecklat sin verksamhet och . Ett mönsterkort består rent fysiskt av en liten platta gjort av ett isolerande material , som laminat eller glasfiberepoxi, som innehåller elektriska ledningar. Det senare materialet används bland annat till mönsterkort som tillverkas för mobiltelefoner och datorer, två branscher som till stor del är de som driver . Så vad är egentligen ett kretskort ? Om du skulle plocka isär alla elektroniska objekt, till exempel din dator eller en mobiltelefon, skulle du hitta en tunn bräda på insidan som är gjord av ett isolerande material. Det är detta som är själva kretskortet. Ett kretskort är i grunden ett tunt material (vanligen tillverkat av glasfiber), .

FR - Tryckta kretskort ( PCB ) är flamsäkra kretskort som används för elektronik. Skivorna kan göras med 7:materiallager , beroende på deras specifika applikation. The National Electrical Manufacturers Association (NEMA ) reglerar standarder för FR- kretskort , såväl som andra typer av kretskort. FR - är en branschgemensam standard material format för konsument elektroniska kretsarna.


Den nyckelegenskap för FR- hänför sig till de egenskaper flamskyddande av materialet , men det finns några normala driftområden för materialet mellan tillverkare bortom brandmotstånd. Vid tillverkning av mönsterkort använder man en platta av isolerende material som belagts med en tunn kopparfilm. Kretskortslaminat med koppar.


Denna kopparfilm etsas bort där det inte skall vara ledningar, och resultatet . Inget kretskort kan levereras om inte ALLA komponenter finns vid monteringstillfället. Sammantaget innebär detta att fabrikaten för komponenter som återfinns på samma kretskortskonstruktion kan variera mellan olika tillverkningstillfällen. Vilket i sin tur innebär att de material som ett kretskort innehåller också kommer att . Vi utför kemiska analyser på elektronikprodukter och elektroniska komponenter.


ALS Scandinavia har varit med och utarbetat en metod för bestämning av ett stort antal grundämnen i kretskort. Metoden har vidareutvecklats och omfattar nu även homogena material som plast- och metalldelar. Mest lödning är nu helt automatisera fortkörning montering och minska kostnaderna.


Bly och andra farliga material fasas ut till förmån för säkrare alternativ.

I massproduktion, är en lodpasta tillämpas på kretskortet. Mjukvaruutveckling och programmering av t. Visa alla datafält - Dölj datafält. Material Centrum kontakt.


Med detta kretskort hoppas man bland annat kunna testa effekterna av nya mediciner på ett enkelt och effektivt sätt. Citat: Ursprungligen postat av jimi666. Ytterhöljet på en hårddisk kan vara vad som, men mer vanligt är nog plåt.


Så plåt är en egen slags metall nu?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения