onsdag 26 augusti 2015

Värmelagrande kamin

De skiljer sig från andra eldstäder genom att avge värme över lång ti även efter eldning. Den nya generationens NunnaUuni, den värmelagrande Calor-eldstaden, ger en behagligt mjuk och långvarig värme till moderna, energieffektiva hem. Till flera av modellerna i Conturas serier kan du välja ett magasin av värmelagrande powerstone. Magasinet är placerat under kåpan ovanför kaminens brännkammare och vissa modeller har även magasinet på sidorna. Stephan Peterson är ägare till Eldabutiken i Mjölby, som har ett brett utbud av kaminer.


Powerstone är en sten med mycket goda värmelagrande egenskaper.

Här svarar han på några vanliga frågor om täljstenskaminer: Vad skiljer täljstenskaminer från andra kaminer ? Täljsten är ett bra värmelagrande material. Enkelt uttryckt kan man säga att en täljstenskamin avger en . Med en värmelagrande kamin menas en kamin som har någon form av material som ackumulerar värmen som kaminen avger. Med en sådan form av värmemagasin kan värmen sparas och fördelas ut efter att elden brunnit ut.


Ju mer material desto mer kapacitet att lagra värme. I regel används två varianter av. Westbo Classic är en modern kamin med gamla anor.

Det är en varmluftskamin med innermantel av värmelagrande gjutjärn i kakelugnsdesign. Finns i två höjder, 1respektive 2cm. Stilren, ändå spektakulär.


En kamin med en modern men ändå tidlös design i klassiskt gjutjärn med värmelagrande täljsten. Ett vackert, väl beprövat material som håller i generationer. Mjuka och hårda mineraler som kämpat under miljontalsår för att bilda en värmelagrande sten som ger varje kamin ett unikt utseende och håller ditt hem varmt – länge, och utan att åldras eller slitas. NSPs täljstenskaminer är helt byggda i täljsten, till skillnad mot kaminer som är klädda på sidorna och toppen med tunna . Elegant beklädnad med värmelagring. TT20S har eleganta raka linjer och är i motsats till grundmodellen beklädd med naturmaterialet täljsten – ett material som upptar värmen från kaminen långsamt, samtidigt som den avger samma värme lång tid efter att elden har slocknat.


Hemtrevnaden dröjer alltså kvar trots att . Den beprövade kakelugnsinsatsen HKD kan enkelt sättas upp bara genom att bygga upp den värmelagrande betongen . Lagring av värme är ett fenomen som vi känner igen från de stora massugnarna, där värmen lagras i teglet som omger brännkammaren. Scan-Line 50B är tillverkad av täljsten som är känd för sina bra egenskaper för att hålla värmeffektiva och lever jämnt över en lång tidsperiod. Kaminerna kan levereras med värmelagring i den höga ovandelen. Alla kaminer kan utrustas med extra värmelagring på toppen. Här kan man välja mellan en låg ovandel som kan rymma kg värmelagrande sten och en hög ovandel som man kan fylla med upp till kg värmelagrande sten.


Detta gör att kaminen avger. I den här serien förenar vi braskaminens och murspisens traditionella egenskaper.

Du får på så sätt en produkt som kan användas som en vanlig. Jøtul F3HT är en hög produkt med ett dolt värmelagrande magasin monterat lagrar kaminen värmen upp till timmar. Den har ett stramt och modernt formspråk och en . Braskaminen Contura 5är utrustad med 1kg värmelagrande powerstone och konvektionsspjäll som standard. Dessutom måste man fästa uppmärksamhet vid säker hantering av askan.


Askan kan hållas brännande het länge varför den endast får . Tor Ek från Malmö har konstruerat en värmevägg i tegel för lagring av värme från en braskamin. Han har funnit en lösning på. Man bygger en spis med insats eller installerar kamin.


Tor har spunnit vidare på kakelugnens värmelagrande kanalsystem. Nyheten är att han använder . Vid effektiv eldning kan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения